Četiri neobična znaka zdrave veze, prema terapeutu

Foto: Unsplash

Zdrava veza temelji se na poštovanju, podršci i komunikaciji. Partneri se trebaju osjećati sigurno i pružati jedno drugom podršku. No, postoje i drugi znakovi zdrave veze. Terapeut Jeff Guenther nedavno je na Instagramu izdvojio četiri.

  1. Sviđate im se kao prijatelj: "Nadam se da je više od toga, ali ako postoji čvrsta osnova prijateljstva ispod svega, vaša će veza imati čvrst temelj", naveo je terapeut u objavi.
  2. Međusobno se nasmijavate: "Ne morate biti na razini stand-up komičara, ali ako se smijete međusobnim šalama, to može ojačati vaš odnos. Smijeh je važan u vezi", tvrdi Guenther.
  3. Iskreno vas zanima njihov svakodnevni život: Terapeut objašnjava: "Kada vas zanimaju 'nebitne' poput toga što su jeli za svaki obrok, što su radili u teretani ili tko ih je iznervirao na poslu, to je pokazatelj sretne i zdrave veze."
  4. Prije nego što počnete gledati novu seriju, pozovete ih da vam se pridruže: "Možda zvuči kao ovisnost, ali to simbolizira vašu želju da spojite svoje živote i stvarate uspomene koje produbljuju vašu vezu. Nije samo riječ o gledanju serije, već o tome da cijenite njihovu prisutnost i gradite zajednička iskustva", zaključio je Guenther.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.