Jednogodišnjak s obitelji proputovao 23 zemlje na pet kontinenata

Foto: Instagram

14-mjesečni Quinn i njegova trogodišnja sestra već su prešli impresivan broj kilometara. Posjetili su zemlje od Bolivije do Nikaragve tijekom maminog porodiljnog dopusta.

Blogerica Karen Edwards odlučila je da nakon što postane majka neće odustati od svoje ljubavi prema putovanjima pa je sa suprugom i djecom posjetila Singapur, Kostariku, Panamu, Ekvador, Argentinu, Novi Zeland, Australiju i Bali.

Fotografije s putovanja dijeli sa svojim pratiteljima na Instagramu i svima preporučuje da se odvaže putovati s djecom. Pokrenula je i web stranicu na kojoj pomaže razbiti barijere na koje nailaze roditelji koji putuju s malom djecom.

Ova obitelj je na putovanja potrošila oko 20.000 funti te jednako toliko u sponzoriranim pogodbama. Čak 12.000 funti stajao ih je prijevoz, 20.000 smještaj, 10.000 hrana, a 5.000 aktivnosti i izleti. 

“Kad sam saznala da sam trudna s Esme, starijom kćeri, bila sam u šoku. Nismo očekivali da ćemo tako rano postati roditelji i nismo bili spremni odreći se svog života. Imali smo planove za putovanja i mislili smo da ćemo ih morati otkazati. Nakon promišljanja smo ipak odlučili povesti bebu s nama. Tada smo postali uzbuđeni zbog trudnoće”, izjavila je Karen za Daily Mail.

Par je iznajmio svoj stan u Londonu i odletio na Novi Zeland kad je Esme imala 10 tjedana.

Tijekom trudnoće s Quinnom nisu previše razmišljali, iako su znali da će biti teže putovati uz dvogodišnjakinju. Kada se dječak rodio, odvažili su se krenuti na put oko svijeta koji su započeli dvotjednim putovanjem po Kanadi.

U narednih 12 mjeseci su upoznali Južnu i Sjevernu Ameriku, Aziju i Australiju, pa se vratili doma u Europu.

“Mislim da ne morate nositi puno stvari. Ja dojim pa to odmah smanjuje količinu opreme. Svi skupa smo spavali pa nismo trebali krevetiće za djecu. Nosiljka je najvažnija stvar koju smo imali”, otkrila je Karen kako bi potaknula roditelje na putovanja, a koji brinu zbog stvari potrebnih za djecu.

Osim što su se djeca u najranijoj dobi susrela s različitim kulturama, jezicima i iskustvima, putovanje oko svijeta se pokazalo kao odličan način da se četveročlana obitelj zbliži. 

“Podizanje novorođenog djeteta je jednako podijeljeno između majke i oca jer suprug nije bio kod kuće uobičajenih dva tjedna, već je cijelu godinu putovao s nama. To je i način da se maknete od svakodnevnog stresa zbog kojeg je roditeljstvo teže i dajete neograničenu pažnju djeci”, dodala je Karen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.