LJUBITELJI jaja obožavaju tu namirnicu spremljenu na bilo koji način, ali kajgana je jedan od najčešćih načina pripreme. Ako spadate među one ljude koji kajganu rade s mlijekom, vrijeme je da prestanete.
BuzzFeed je proveo anketu i otkriveno je da više od 60 posto ljudi dodaje mlijeko ovom jelu. Tvrde da je kajgana zbog toga kremastija, a zapravo su u krivu. Ustvari je to razrjeđuje i čini gumenom.
Ako volite takav okus, nastavite je tako pripremati, ali ako želite nešto promijeniti, nastavite čitati.
Dan Joines, koji vodi nekoliko nagrađivanih restorana u Londonu, kaže: “Nikad nemojte dodavati mlijeko u kajganu. Moj izbor je uvijek maslac. Stavite ga na tavu dok ne poprimi zlatnu boju, onda izlijte jaja i dovršite jelo na srednje jakoj vatri.”
Joines kaže da je dodavanje mlijeka kajgani kardinalna greška.
“To jelo samo učini vlažnim i bude poput školskog ručka”, tvrdi.
Kuharica Laoise Casey je ljubiteljica kajgane spremljene na maslacu, ali otkriva trik za sve koji su privrženiji mlijeku.
“Mlijeko u prahu je potpuno drugačije. Umiješajte ga s jajima i rezultat je predivan. Jaja će biti kremasta kao da su pripremljena sa sirom”, zaključila je.