Parovi u uspješnim vezama uvijek koriste ovih šest fraza

Foto: Pixabay

Uspješne veze mogu imati razne oblike, a na njih utječu kulturno porijeklo, djetinjstvo i prošla iskustva. Međutim, postoji jedan savjet koji je univerzalan za svaki par: komunicirajte.

To ne znači da trebate reći baš sve što vam padne na pamet, ali prema riječima terapeuta, parovi koji jasno izražavaju zahvalnost i suosjećanje jedno prema drugome, imaju dugotrajnije veze. Amy Morin, psihoterapeutkinja i autorica knjige 13 Things Mentally Strong Couples Don’t Do, identificirala je nekoliko fraza koje parovi u zdravim vezama redovito koriste.

Ako se ove fraze koriste u vašem odnosu, to je znak da ste već mentalno jak par. Ako ih ne koristite, možete ih početi primjenjivati i vidjeti kako vaš odnos postaje snažniji.

"Reći ću ti nešto što ti možda neće biti lako čuti."

Izbjegavanje teških tema može narušiti vezu. Iako se može činiti da izbjegavanje neugodnih informacija štiti partnera, dugoročno je bolje otvoreno razgovarati. Uvijek pokušajte to učiniti taktično. Na primjer, prije nego što podijelite nešto neugodno, možete reći: "Možda ti ovo neće biti lako čuti, ali..."

"Sada trebam tvoju podršku."

Zatražiti podršku od partnera u teškim trenucima ključan je korak prema zbližavanju. Fraze poput "Trebam tvoj zagrljaj" mogu signalizirati da ste emocionalno preopterećeni i da vam je potrebna blizina partnera.

"Razumljivo je da se tako osjećaš."

Iako možda ne dijelite iste emocije kao vaš partner, to ne znači da ne možete razumjeti njegove osjećaje. Ova fraza pokazuje da suosjećate i priznajete tuđe osjećaje, što gradi međusobno povjerenje i razumijevanje.

"Nikad nisam o tome tako razmišljao/la."

Ova fraza može pokazati partneru da ste otvoreni za kompromis. Time pokazujete da slušate njihov pogled na stvari, a ne samo da forsirate svoj stav.

"Žao mi je."

Preuzimanje odgovornosti za vlastite postupke u konfliktu nužno je za zajednički rast. Kada priznate svoju odgovornost, povećavate šanse da i vaš partner preuzme svoju.

"Hajde da zajedno pronađemo rješenje."

Uspješni parovi rješavaju probleme zajedno. Bez obzira radi li se o problemu unutar veze ili izvan nje, zajedničko pronalaženje rješenja jača vaš odnos i pokazuje vašu predanost zajedničkom cilju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.