Foto: Shutterstock
UMJESTO pudinga iz vrećice pripremite ovu neodoljivu zamjenu koja se jednako lako priprema, a okus je neusporediv. Možete se i poigrati okusima, pa se tamna čokolada može zamijeniti bijelom, a čokoladni keksi keksićima od kokosa koji će odmah ovo desertu dati sasvim novo ruho.
Sastojci:
500 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
2 žlice šećera
čokoladni keksi
3 banane
Priprema:
U maloj posudi ugrijte vrhnje za šlag.
Kada je vrhnje vruće maknite ga s vatre i umiješajte čokoladu.
Kako bi se čokolada prije rastopila prethodno ju nasjeckajte.
Dodajte šećer, promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi da se lagano ohladi.
Započnite sa slaganjem slojeva.
Puding možete poslužiti u zasebnim zdjelicama ili u velikoj zdjeli.
Na dno posložite sloj keksa po želji te izlijte pola količine čokolade.
Potom ponovno složite kekse, a zatim tanko nasjeckane banane.
Prelijte ostatkom čokolade i stavite u hladnjak na sat vremena.
Poslužite uz šalicu kave i uživajte!