Snimak mace i bebe podijelio javnost pa je fotografkinja morala svašta objasniti

Screenshot: Facebook 

IAKO je internet, a pogotovo YouTube i društvene mreže, prepun sličnih videa s bebama i kućnim ljubimcima, ova je slatka maca, unatoč umiljatosti i činjenici da ne radi ništa opasno, ipak uplašila mnoge. 

"Smiju li roditelji tako malene bebe staviti macu pored nje i još ih k tome ovako zajedno umotati?", zapitali su se odmah oni koji su se uplašili za bebino zdravlje i sigurnost, komentirajući da je video užasno sladak, ali i nepotrebno opasan za bebe. Što ako je maca ogrebe? 

Vlasnici ovog slatkog videa roditelji su malene Lainey iz Milwaukeeja koja je rođena tri tjedna prije termina, a opet, majka se nije bojala ostaviti je s macom, jer je beba bila potpuno sigurna. 

Da bi rasvijetlili ovaj snimak, mediji su došli do fotografkinja koje su ga snimile i koje su tom prilikom imale svašta za objasniti. 

"Bebicu smo umotale i slikale je u sobi od roditelja, a za to vrijeme, dok smo se mi bavile bebom, majka je na bočicu nahranila macu koja je zapravo jednako beba kao i malena. Jedna je stvar nekako vodila drugoj pa kad smo završile s fotkanjem malene, odlučile smo joj pridružiti i macu. Maca se taman najela i bila je mirna, kao što se vidi na snimci", pojasnile su profesionalne fotografkinje Theresa i Erin, koja je ujedno i rođakinja malene Lainey. 

"Uostalom, mi smo cijelo vrijeme bile s njima tako da je malena bila potpuno sigurna", objasnile su lokalnim medijima nakon što je ovaj video, na njihovo veliko iznenađenje, pogledalo gotovo tri milijuna ljudi. 

"A tako nastaju i druge slične scene, kad ih snimaju profesionalni fotografi, usko specijalizirani za snimanje beba koji nikada ne snimaju scene u kojima bi sigurnost bebe mogla biti ugrožena. Čak se i scene koje na gotovoj fotografiji izgledaju malo nesigurno za dijete, slikaju uz brojne fotografske trikove te beba baš nikada nije ugrožena", objasnile su. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.