TJESTENINA je omiljeni prilog različitim umacima koji je brzo kuhan pa se tako često konzumira i za ručak i za večeru. Sama priprema tjestenine također je vrlo jednostavna: u vrelu vodu doda se malo soli i tjestenine koja se kuha do željene tvrdoće, a onda procijedi.
Međutim, ponajbolji svjetski kuhari složni su u jednom: malo vode u kojoj se kuhala tjestenina potrebno je sačuvati i dodati u umak. Zbog slane vode, umak će biti kremastije teksture.
Postoji još jedan trik koji je otkrila kuharica Stephanie Alexander za Good Food portal.
“Tjesteninu nikad nemojte ispirati hladnom vodom nakon što je procijedite. Umak poput pesta će se bolje sljubiti s vrućom tjesteninom”, kaže Alexander.
Sličnu metodu koristi i Scott Conant koji vodi jedan od najpoznatijih njujorških restorana.
“Kada malo vode u kojoj se kuhala tjestenina dodam umaku, dobijem bolji okus. Ta voda nije preslana”, kaže i otkriva da u umak od rajčice pred kraj kuhanja dodaje mrvicu preprženog sitno sjeckanog češnjaka i crvene paprike.