Tinejdžerica podijelila fotografije potpuno ravnog trbuha u devetom mjesecu trudnoće

Foto: Jem_logan22 MCclelland/Youtube

IAKO mnogi ne vjeruju u tvrdnje nekih žena da do samog porođaja nisu znale da su trudne, takve situacije se događaju. Jedan primjer je i 19-godišnja Jemma koja je, nakon što je provela noć s intenzivnim bolovima u donjem dijelu leđa i trbuhu, pomislila da ima upalu slijepog crijeva. Štoviše, tinejdžerica je noć prije porođaja provela pijući sa svojim dečkom Charliejem, a potom je zbog bolova odlučila otići na spavanje.

Nakon što nije uspjela zaspati, Charlie je pozvao Hitnu pomoć, a Jemma je hitno prebačena u bolnicu gdje su joj rekli da rađa.

Jemma je bila u šoku jer je imala ravan trbuh i tijekom posljednjih nekoliko mjeseci napravila je dva testa na trudnoću - oba su bila negativna.

U videu koji je objavila na društvenim mrežama je objasnila kako je riječ o kriptičnoj trudnoći, što znači da nije imala simptome i da njezin trbuh uopće nije narastao. Cijelu trudnoću je imala i menstruacije koje su bile neredovite, a to je pripisivala činjenici da koristi hormonalnu kontracepciju. Rekla je i kako "nije imala mučnine niti se osjećala drugačije".

"Nisam znala da sam trudna dok nisam rodila", rekla je Jemma koja je sinčića Logana rodila u svibnju prošle godine.

Nakon što je preživjela prvobitni šok kada su joj rekli da će postati mama, Jemmi su rekli i da je već otvorena devet centimetara - što znači da nema vremena za epiduralnu. Kako kaže, sve što je tada željela je da se njezino dijete rodi zdravo jer je bila svjesna da u trudnoći nimalo nije promijenila svoj način života.

"Najbolji trenutak u mom životu je bio kada su mi rekli da je zdrav", rekla je.

Zvuči nevjerojatno, ali kriptične trudnoće događaju se češće nego što biste pomislili. Naime, javljaju se u otprilike 1 na svakih 475 trudnoća. Žene često nemaju tipične simptome trudnoće, a ako ih i imaju, ne shvaćaju o čemu je riječ. Žene koje imaju kriptičnu trudnoću često nemaju jutarnje mučnine, nemaju ili ne primjećuju rast trbuha te ne primjećuju povećanje tjelesne težine. Također im odsustvo menstruacije nije neobično, možda zato što i inače imaju neredovite mjesečnice ili zato što su koristile kontracepcijske pilule ili injekcije zbog kojih su menstruacije sporadične ili nepostojeće. Također ne primjećuju fetalno kretanje - ili ako ga primijete, pripisuju to plinovima ili općim želučanim tegobama, piše The Sun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.