Uživajte u pobjedničkim fotografijama rađanja

Foto: IAPBP

DOK JE kod nas u našim bolnicama ovakva praksa strogo zabranjena, čemu smo već posvetili riječ-dvije, u svijetu je takva praksa i više nego dozvoljena. Mnogi su se fotografi, posebno fotografkinje,  opredijelili upravo za  takav vid rada, snimanje u rodilištima po narudžbi  roditelja i često ističu kako se bave najljepšim poslom na svijetu. Unatoč tomu što porodi, realno, ne spadaju pod najbenignije slike s obzirom na krv i sve ono što je povezano uz čin rađanja i dolaska na svijet. 
 
No da je rađanje ipak jedno od najljepših čuda prirode dokaz su ovakve predivne fotografije koje će mnogim majkama, pa i djeci samoj, ostati kao doživotna uspomena, a riječ je o najljepšim fotografijama snimljenima tijekom 2015. godine, za najbolju fotografiju 2016. 
 
Riječ je o natječaju Međunarodnog  udruženja profesionalnih fotografa koji snimaju na porodima (International Association of Professional Birth Photographers), a koji je proveden među mnogobrojnim članovima tog udruženja, a fotografije su razvrstane u tri osnovne kategorije - Trudovi, Porod, Postporođajne slike. Na natječaj je pristiglo zaista mnogo predivnih fotografija, i kako naglašavaju u udruženju suci, koji su i sami profesionalni fotografi, imali su jako težak zadatak u odabiru najboljih od najboljih. 
 
Mi vam ovom prilikom, uz njihovu dozvolu, donosimo pobjedničke fotografije kao i one okićene posebnim priznanjem, a sve pristigle fotografije možete vidjeti na njihovoj web stranici i galeriji natječaja. 
 
Pobjednička fotografija 
Autorica: Marijke Thoen Geboortefotografie
 
 
Pobjednička fotografija na temu: Trudovi
Autor: AppleBlossomFamilies



Pobjednička fotografija na temu: Porod
Autor:
Birth Blessing Photography & Childbirth Services

 
 Pobjednička fotografija na temu: Postporođajna fotografija
Autorica: Natalia Walth Photography
 
 
Počasna nagrada
Autorica: Love by Krista Evans Photography 
 
 
Počasna nagrada
Autorica:  Angela Gallo
 
 
 Počasna nagrada
Autorica: Alexandra Kayy
 
 
Fotografija bez priznanja, ali nama je posebno zapela za oko jer ovako nešto sigurno nikada niste vidjeli bez fotomontaže!
Autorica: Line Sena

 
Naslovnu fotografiju snimila je Jessica Ligget .
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.