Vlasnica psa predložila roditeljima da drže djecu na povodcu pa izazvala raspravu

Foto: Shutterstock

Lynne Schmidt iz Michigana u SAD-u potaknula je žestoku internetsku raspravu nakon što je poručila roditeljima da "djecu drže na uzici kako bi ih spriječili da prilaze psima bez pristanka".

Schmidt je na X-u prepričala detalje svog susreta s trogodišnjim djetetom zbog kojeg je i odlučila objaviti ovaj apel roditeljima.

"Malo dijete trči do moje Zoe. Blokiram ga tijelom i kažem: 'Ne trčimo prema psima koje ne poznajemo.' Roditelj mi odgovara da dijete ima tri godine. Ja uzvraćam: 'Ako ne reagira na riječi, možda dijete treba vezati'", napisala je. Također je sugerirala roditeljima da bi djecu trebali držati na povodcu ako ih ne znaju spriječiti da prilaze psima koje susretnu.

Neki su se složili s Lynne i istaknuli da bi roditelji zaista trebali bolje kontrolirati svoju djecu, dok su je drugi kritizirali.

"Ovo je bilo vrlo nepristojno od vas", poručila je jedna osoba.

"Ako je vaš pas opasan za druge, možda ga ne biste trebali izvoditi van", dodala je druga.

"Možda vaš pas ne bi trebao biti u blizini djece", smatra treća.

U raspravu su se uključili čak i treneri pasa. Jedan od njih je Brett Bailey, koji savjetuje vlasnicima pasa da tijekom šetnje sa psom uvijek imaju pri ruci poslasticu ili igračku koju mogu iskoristiti za ometanje psa kada mu priđe stranac.

"Tako ćete psa moći povući i imat ćete veću kontrolu nad njim. Također, obavijestite strance da ne glade vašeg psa po licu, već samo po leđima. Važno je da ljudi shvate da ne bismo trebali prilaziti psima bez pristanka", izjavio je za The New York Post.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.