Kupci hvale spužvu Damp Duster: "Pokupi svu prašinu i ne ostavlja tragove"

Screenshot/Foto: TikTok/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ČIŠĆENJE doma nije aktivnost koju mnogi vole iako postoje izuzeci. Među svim kućanskim poslovima mnogi će se složiti da je brisanje prašine najdosadnije. Prašina se brzo nakuplja i gotovo posvuda je ima, a s nekih površina posebno ju je teško ukloniti.

Zato ne čudi što su brojni proizvodi za uklanjanje prašine popularni na društvenim mrežama, a jedan od njih je Scrub Daddy Damp Duster. Zanimljivo je da izgleda poput spužve kojom biste prali suđe, a ne uklanjali prašinu. Međutim, mnogi tvrde da je učinkovita, a neki čak kažu da im čini čišćenje zabavnim.

Posvuda je po TikToku

Na TikToku se može pronaći mnoštvo videa s ovom spužvom. Tiktoker Clean That Up u svom videu ističe da mu je ovo najdraži proizvod za uklanjanje prašine. U videu demonstrira kako je koristi na prašnjavoj polici.

@cleanthatup I always have a Damp Duster in my cleaning kit #scrubdaddypartner #cleantok #cleaningtools @Scrub Daddy ♬ original sound - Clean That Up!

Tiktokerica Neat Caroline također je pokazala kako koristi ovu popularnu spužvu. Demonstrirala je kako s njom briše prašinu sa žaluzina, zidnih lajsni, prozorskih klupica i sličnog. "Pokupi prašinu u jednom potezu", ističe ona. Također, poput prethodnog tiktokera, pohvalila je to što se može višekratno koristiti.

@neat.caroline How to dust your home with the #scrubdaddy damp duster! #dust #hometips #cleantok #cleaningtips @Scrub Daddy ♬ Little Happiness - Oneul

Neki čak koriste ovu spužvu za čišćenje uzglavlja kreveta. Tiktokerica Danielle pokazala je kako funkcionira na takvim površinama u svom videu. U opisu videa naglasila je da odlično uklanja prašinu s tekstilnih uzglavlja.

@cleaningwithdanielled Dusting tips.. 1. @Scrub Daddy UK damp duster works amazing at picking up dust on fabric headboards. 2. Long duster for those hard ro reach areas! 3. Lint roller on lamp shades 🩵 #dusting #dustingtips #tipsanstricks #cleaningtiktok #cleantok ♬ aint no mountain high enough - sped up audios

Tiktoker Jack koristio je ovu spužvicu za čišćenje tapisona u svom domu. U opisu videa napisao je da je bio iznenađen koliko je Damp Duster pokupio prašine.

@jack.designs Honestly I can’t believe how much the damp duster picked up… 🤢 Have you ever dusted your carpet? #dampduster #cleaninghacks #howtoclean #asmr #anxietyrelief ♬ original sound - Jack Callaghan

Kupci uglavnom ostavljaju pozitivne recenzije

S obzirom na to da videa s ovom spužvom imaju milijunske preglede na TikToku, nije čudno da su je mnogi kupili i ostavili recenzije na popularnim internetskim trgovinama, poput Amazona.

"Nisam mislila da ću pisati oduševljenu recenziju o običnoj spužvi, ali eto me. Pokupi svu prašinu i ne ostavlja tragove. Čak se usuđujem reći da čini čišćenje zabavnim", glasi jedna recenzija na Amazonu. Korisnica je dodala da nakon što završi čišćenje, spužvu ispere i ostavi da se osuši prije pohrane.

"Scrub Daddy Damp Duster postao je neizostavan alat u mojoj rutini čišćenja, pružajući jednostavno i učinkovito rješenje za brisanje prašine s raznih površina u mom domu", piše drugi recenzent.

"Nisam imala velika očekivanja, no ovaj proizvod radi čuda u uklanjanju prašine! Kada se osuši, potrebno je dosta vremena pod vodom da opet omekša, ali uvijek se vrati u izvorno stanje", navodi treća recenzija.

Međutim, neki ističu da spužva nije idealna za sve površine, posebno grublje, te da je najbolja za glatke površine poput kade, umivaonika, vrata hladnjaka, stakla i slično. Također, neki su napomenuli da spužva nije čudotvorna i da je po njima isplativije pronaći sličan, povoljniji proizvod koji obavlja istu funkciju.

"Dobro uklanja prašinu, ali nije riječ o čudotvornom proizvodu. Ponekad je potrebno više prolaza po istoj površini da bi se potpuno uklonila prašina. Glavni nedostatak je njezin oblik, čini mi se prevelikom i nezgrapnom. Teško je koristiti je na uskim mjestima. Kupila sam je uglavnom za čišćenje roleta, no ne pristaje dobro između lamela. Unatoč tome, definitivno ću je nastaviti koristiti iako nisam sigurna bih li kupila još jednu po istoj cijeni", napisala je jedna korisnica.

"Nije dobra na drvenim površinama. Još je doduše nisam isprobala na roletama. Nadam se da će tamo bolje obaviti posao", stoji u još jednoj od kritičnijih recenzija.

Damp Duster spužva, Amazon, 4.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.