Modna revija Victoria's Secreta vratila se s nostalgičnim praskom. Što sada?

Foto: Profimedia

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVE je djelovalo poput déjà vua. Gosti su prošli preko ružičastog tepiha i ušli u arenu obasjanu ružičastim svjetlom. Dok su se svjetla gasila, poznati glas, gotovo anđeoski, pozdravio je publiku: "Zdravo, lijepi ljudi, i dobrodošli na modnu reviju Victoria’s Secret." Obratila im se Tyra Banks, legendarni supermodel.

>> Nakon šest godina održana je revija Victoria's Secreta, pogledajte najbolje fotke

Povratak Victoria's Secret Fashion Showa donio je ogromna krila, blistavo donje rublje, kultne supermodele, pa čak i mini koncert Cher. Nakon šest godina izbivanja godišnji spektakl ovog brenda obećao je pružiti glamur i zabavu koji su ga učinili nezaobilaznim televizijskim događajem početkom 2010-ih.

Ovoga puta uvedene su neke promjene, potaknute brojnim kontroverzama (uključujući povezanost osnivača matične tvrtke brenda Lesa Wexnera s Jeffreyjem Epsteinom te transfobne komentare bivšeg direktora marketinga Eda Razeka), piše InStyle.

Kako je Banks najavila na početku revije, žene su bile u središtu pozornosti. Među modelima nisu bile samo bivše anđelice, već i inkluzivna skupina od 52 žene iz 25 zemalja. Nakon unaprijed snimljenog materijala počeo je prijenos uživo pa je revija iz Brooklyna bila streamana preko Amazon Primea.

Uz to, uveden je i koncept "vidi sada, kupi sada", koji je reviju učinio manje ekstravagantnom i više posvećenom svakodnevnoj odjeći, osmišljenoj u suradnji s urednicom i stilisticom Emmanuelle Alt, kostimografkinjom Zady te modnim dizajnerom Josephom Altuzarrom.

"Želimo da povratak modne revije Victoria’s Secret bude slavlje žena, vođeno ženskim glasovima koji zastupaju misiju i vrijednosti današnjeg brenda, ali bez gubitka glamura i mode koje naši potrošači poznaju i vole", izjavila je Janie Schaffer, glavna dizajnerica i kreativna direktorica Victoria’s Secreta.

Ovo nije bio prvi pokušaj povratka brenda

Ovo nije bio prvi pokušaj povratka Victoria’s Secreta. Od implozije brenda 2019. godine eksperimentirao je s raznim konceptima kako bi vratio staru slavu.

Godine 2021. brend je zamijenio svoju grupu anđela (ranije kritiziranu zbog promicanja jedinstvene ideje ljepote) VS Collectiveom, koji je trebao biti reprezentativniji za današnju američku ženu. U toj su skupini bile nogometašica Megan Rapinoe, model Paloma Elsesser i glumica Priyanka Chopra-Jonas.

Brend je također proširio ponudu: prošle godine predstavio je svoju prvu adaptivnu liniju donjeg rublja u nastojanju da bude pristupačniji potrošačima s invaliditetom. Zatim je predstavljen Victoria's Secret Tour, film koji je dijelom dokumentarac, dijelom modna revija te prikazuje najraznovrsniji skup modela u povijesti brenda.

Također su najavljivali povratak svoje modne revije uživo s dugogodišnjim zaštitnim licima Adrianom Limom i Candice Swanepoel. Obnovivši originalnu modnu reviju Victoria’s Secret kao da je poručio da brisanje nasljeđa nije rješenje. Tako se brend vratio svojim korijenima - uz određene prilagodbe.

Promatrajući modnu pistu, bilo je jasno da to nije kopija revija Victoria's Secret iz prošlih godina. Manekenke s oblinama, uključujući Ashley Graham, prošetale su s trans modelima Alex Consani i Valentinom Sampaio.

Najbolji dani su iza njih?

Kate Moss i Carla Bruni, obje u 50-ima, debitirale su na reviji Victoria's Secret. Naravno, ona je predstavila i svoje najveće zvijezde: bivše anđelice Adrianu Limu, Doutzen Kroes, Candice Swanepoel, Alessandru Ambrosio i Behati Prinsloo. Pojavile su se noseći prepoznatljiva VS krila bez perja, izrađena s pomoću tehnologije 3D printanja.

Više od 20 godina revija je stvarala fantaziju za gledatelje, izgrađenu na ideji da samo određen tip ljudi može ispuniti ideale ljepote i seksepila. No, ove godine ta fantazija izgleda drukčije - danas je riječ o prihvaćanju sebe i nošenju donjeg rublja zbog osjećaja ugode.

Publika može uživati u seksi i glamuroznim kolekcijama Victoria's Secreta, ali želi da revija odražava i nju samu. Čini se da je brend to konačno shvatio. To ne znači da nema prostora za daljnje promjene. Na pisti je još uvijek prevladavao mršavi tip tijela, što također treba evoluirati kako bi brend ispunio svoja obećanja.

Revija je djelovala kao prisjećanje na prošlost, poput stare ploče koja vas vraća u određeni trenutak ponovnim slušanjem klasika, uz nekoliko novih remikseva. Nostalgija je potaknula gledatelje da plešu uz Cher i oduševljeno pozdravljaju Adrianu Limu, Tyru Banks i Alessandru Ambrosio.

Prema popularnoj platformi za analizu modnih podataka Data But Make It Fashion, popularnost brenda porasla je za 13 posto u satima nakon revije. No, Victoria's Secret mora pažljivo balansirati s oslanjanjem na prošlost - prečesto pozivanje na stare uspjehe moglo bi potrošačima ostaviti dojam da su najbolji dani brenda iza njega.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.