Novi digitalni novčanik stiže na iPhone

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE Wallet, ekskluzivni digitalni novčanik dostupan na svim uređajima te tvrtke, uskoro bi mogao dobiti ozbiljnu konkurenciju zahvaljujući novom zakonu Europske unije. Zakon o digitalnim tržištima prisilio je Apple da omogući korisnicima iPhonea korištenje alternativnih trgovina aplikacija.

Londonska tvrtka Curve, osnovana 2015. godine, priprema se iskoristiti ovu novu regulativu kako bi lansirala svoj digitalni novčanik. Funkcionirat će na sličan način kao Apple Wallet, omogućujući korisnicima da jednostavno "tapnu i plate" svojim iPhoneom.

Stižu i druge alternative?

The Times izvještava da Apple još uvijek rješava neke tehničke poteškoće, ali čim to bude riješeno, tvrtka Curve tvrdi da je spremna odmah pokrenuti svoju konkurentsku aplikaciju.

To će biti prva potpuna alternativa čim Apple omogući drugim aplikacijama korištenje NFC čipa iPhonea za plaćanja, što zahtijeva zakon EU-a. Curve navodi da će ova promjena uštedjeti bankama milijune eura koje trenutno plaćaju Appleu zbog transakcijskih naknada.

Kako će točno funkcionirati sustav Curvea? Korisnici će morati prvo preuzeti aplikaciju Curve i postaviti je kao svoj zadani način plaćanja. Kad god korisnici žele platiti dodirom, umjesto Apple Walleta, na zaslonu će se pojaviti opcija za plaćanje preko Curvea. Za sada će ova mogućnost biti dostupna samo korisnicima iPhonea u Europi.

Dok Curve tvrdi da će biti prvi koji će lansirati svoju alternativu Apple Walletu, izgleda da i druge tvrtke rade na svojim verzijama. Među njima se je i nordijska tvrtka Vipps MobilePay.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.