OnePlusu je ponovno zabranjena prodaja pametnih telefona u Njemačkoj

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON što je ranije ove godine riješen patentni spor između Oppoa i Nokije, koji je utjecao i na OnePlus, ovaj proizvođač opet će morati prestati s prodajom pametnih telefona u Njemačkoj zbog novog patentnog spora.

Tvrtka InterDigital pokrenula je tužbu protiv OnePlusa zbog neovlaštenog korištenja njihovih patenata vezanih uz 5G tehnologiju. Kao rezultat toga, OnePlus je obustavio prodaju svojih pametnih telefona u Njemačkoj samo nekoliko mjeseci nakon povratka na tržište, piše 9to5Google.

Ostali OnePlus proizvodi i dalje su dostupni 

U razgovoru za Allround-PC proizvođač je rekao da će "nastaviti pregovarati" kako bi ponovno mogao prodavati telefone u Njemačkoj. 

"OnePlus pridaje veliku vrijednost pravima intelektualnog vlasništva i pravednom pristupu standardnim bitnim patentima, što je bitno za poticanje inovacija u industriji. Nastavit ćemo pregovarati s InterDigitalom i želimo riješiti ovaj problem na prijateljski način. U međuvremenu naša predanost Europi ostaje nepromijenjena i nastavit ćemo pružati izvrsne proizvode i usluge svojim korisnicima", stoji u službenom priopćenju tvrtke.

Ne znamo koliko će vremena trebati da se riješi ovaj spor, ali raniji slučaj s Nokijom trajao je oko dvije godine. U međuvremenu OnePlus i dalje prodaje proizvode poput OnePlus Pad 2, Buds Pro 3 i Watch 2 u Njemačkoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.