Ove spužvice kupilo je preko 100 tisuća ljudi. Isprobali smo ih

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA društvenim mrežama, poglavito na TikToku, svako toliko neki proizvod postane viralan. Odnosi se to i na proizvode za kućanstvo, a jedan takav mi je privukao pozornost. Riječ je o malim spužvicama u obliku edamame mahuna u kojma se kriju dvije kuglice, a obećavaju brzo i jednostavno čišćenje boca. Kako i sama koristim višekratne boce i shakere, odlučila sam isprobati ovo malo čudo koje puno zuji i doznati koliko meda daje.

Spužvice sam pronašla na Temuu, a prodavač tvrdi da ih je kupilo preko 100 tisuća ljudi. Imaju preko 56 tisuća recenzija i prosječnu ocjenu od 4.7. "Najbolja stvar ikad. Može očistiti dijelove boca kojima drugi čistači ne mogu pristupiti", "Stvarno dobro očisti boce", "Koristio sam ih, dosta su dobre", samo su neki od komentara koji su me uvjerili da ih isprobam.

Test sam provela na tri boce

U paketu su stigle tri malene spužvice i špagice uz pomoć kojih ih je moguće objesiti. Spužvice su dužine otprilike 7 cm i širine otprilike 2.5 cm. Na dodir osjetite da su unutra dvije čvrste, nepomične keramičke kuglice.

Odlučila sam ih testirati na tri boce: na klasičnoj staklenoj boci u kojoj je bila isključivo voda, plastičnoj boci u kojoj je bio dosta jak sok od naranče koji je ostavio vidljive mrlje i na shakeru u kojemu se redovito nalazi whey protein u kombinaciji sa zobenim mlijekom, iza čega redovito ostane neugodan miris.

Prvi test: staklena boca

Test sam provodila od, prema vlastitoj procjeni, najmanje do najviše komplicirane boce za očistiti, tako da je prva na red došla staklena boca za vodu. Na njoj se i najlakše vidi proces čišćenja. U bocu koju čistite potrebno je uliti malo vode, malo deterdženta za posuđe i ubaciti spužvicu.

Zatim bocu treba dobro zatvoriti i tresti u svim smjerovima. Čim počnete tresti sve skupa će se jako zapjeniti. Tresla sam bocu dok nisam procijenila da je spužvica prošla svaki njezin dio, što je trajalo manje od minute. Isprala sam običnom vodom. Moram priznati, nisam očekivala da će rezultat biti dobar kao kad bocu čistim četkom, no bio je. Boca je bila čista i bez ikakvih neželjenih mirisa.

Drugi test: plastična boca

No to je bio najlakši dio testa. Uslijedilo je nešto nezgodnija plastična boca u kojoj je boravio sok od naranče. Boca je već poprimila žućkastu boju soka, a i miris naranče se uredno "uhvatio". Ponovila sam isti postupak: malo vode, malo deterdženta, spužvica i tresi.

Spužvica je očistila što je bilo u njezinoj moći. Boca je bila bez mrlja i mirisa, no spužvica nije uspjela ukloniti žućkastu diskoloraciju, koja se vidi pod određenim svjetlom, no to bi bilo nerealno očekivati. Tako da, spužvica je uredno prošla i drugi test.

Treći test: shaker

Ako koristite shakere za whey ili bilo koji drugi praškasti protein, dobro znate koliko se brzo mogu usmrdjeti. Iznimka nije bio ni ovaj shaker koji je bio do vrha pun wheya i zobenog mlijeka, a korišten je nekoliko minuta prije čišćenja.

Još jednom sam ponovila sad već dobro poznati postupak. Kako sam i pretpostavila, ovo doista je bio najteži test za spužvicu. Uklonila je miris, no morala sam tresti nešto duže dok se u potpunosti nije očistilo dno shakera. Maloj komplikaciji unatoč, spužvica je prošla i ovaj test, a čak bih rekla da je shaker lakše čistiti njome nego četkom ili standardnom spužvom za posuđe.

Jako dobar proizvod za sitan novac

Iako sam bila skeptična, ove spužvice su se pokazale stvarno učinkovitima. Jednostavno se koriste, rade svoj posao, ne oštećuju boce i brzo se suše. Jedino što nisu uspjele ukloniti je diskoloracija što je, kao što sam već napomenula, očekivano. Količina deterdženta koju sam koristila za čišćenje nije bila ništa veća nego kad koristim četku ili standardnu spužvu.

U trenutku naručivanja, ove su spužvice koštale 3.41 euro, no cijene na Temuu se jako brzo mijenjaju, tako da samo treba uhvatiti dobar trenutak za nisku cijenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.