Pitali smo vas koliko love stavljate u kuvertu na svadbi. 40% ljudi stavlja ovu cifru

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SEZONA je vjenčanja. Naravno, tu su i krstitke, pričesti i slična događanja, ali ovoga puta ćemo se usredotočiti isključivo na svadbe. Tradicionalno, kad se ide na svadbu, običaj je donijeti dar. Kod nas je taj dar uglavnom "šuškav". Nekada su to bile kune, a sada su to euri. Međutim, koliko love staviti u kuvertu često može biti izvor glavobolje.

Nedavno smo pisali o darivanju na svadbama i mnogi Hrvati su podijelili s nama koliko obično izdvajaju za dar. Uglavnom većina pokušava pokriti trošak svoje stolice i još ponešto ostaviti mladencima. U sklopu tog teksta pitali smo vas koliko u prosjeku vi stavljate u kuvertu na svadbi po osobi. 

40% vas prosječno stavi 100 eura u kuvertu po osobi

Rezultati ankete koja je sakupila više od 14.622 glasa su sljedeći: 40% vas u prosjeku daje 100 eura po osobi. Slijedi 150 eura po osobi s 28% glasova, dok 17% vas daje 200 eura ili više. Manji dio, 8%, odlučuje se za 50 eura po osobi, a 7% vas u kuvertu ne stavlja ništa.

Što se tiče praznih kuverti, možda su neki glasovi bili u šali, a možda i nisu. Svakako, prazne kuverte ponekad znaju zadesiti neke mladence.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.