Pitali smo vas što vas odvrati od kupnje mobitela. Većina je navela istu stvar

Foto: Freepik

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DA je kupovina mobitela složen proces, jasno je svima, ali različitim ljudima smetaju različite stvari. Stoga smo vas nedavno u anketi pitali što vam najviše smeta pri kupnji mobitela, odnosno što će vas prvo odvratiti od kupnje. Jedan je odgovor osjetno najzastupljeniji.

Najvažnija cijena, najmanje važne mogućnosti punjenja

Najvećem broju vas, 37%, presudna je cijena mobitela. Slaba baterija je drugi najčešći razlog za odustajanje, za 20% vas. Vas 13% otkrilo je da ne bi kupilo mobitel s lošom ili osrednjom kamerom.

Operativni sustav i ograničena softverska podrška problem je za 8% i za 6% ispitanika. Niskih 4% i manje ispitanika smetaju reputacija brenda, vodootpornost i izgled mobitela, a najmanjem broju ispitanika važni su brzina punjenja (2%) i mogućnost bežičnog punjenja (1%).

3% ispitanika smeta nešto što nismo naveli, a u komentarima su neki među vama podijelili o čemu je riječ: "Ako nije fold, ne zanima me. Sit sam nošenja cigle u džepu", "Ekran, tj. tip ekrana", "Exynos čipset u potpunosti ubije bateriju", "Ne bih kupio ako je proizvođač Apple."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.