Seiko upravo predstavio novo ograničeno izdanje sata. Košta 3500 eura

Foto: seikowatches.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SEIKO posljednju godinu širi svoju obnovljenu King Seiko liniju s namjerom da zauzme prostor između običnog Seika i Grand Seika. Nešto ranije ove godine japanski proizvođač satova najavio je dva nova modela King Seiko standardne proizvodnje koje karakterizira tanja silueta kućišta, a sada je predstavio novi, tanak King Seiko SJE095.

Konstrukcija sata nadahnuta je modelom King Seiko KSK iz 1965., čije su oštro, kutno kućište i visoka funkcionalnost pomogli definirati karakter King Seika kada je predstavljen. Kućišta su uglata i fasetirana, s velikim, ravnim površinama i oštrim kutovima te su polirana da ugodno reflektiraju svjetlost.

Brojčanik inspiriran krizantemom

Središnja točka sata  je brojčanik inspiriran laticama cvijeta krizanteme koja je prepoznata kao jedno od nacionalnog cvijeća Japana. Cvijet je izražen kroz uzorke linija koje se fino presijecaju.  

Pokretan Seikovim tankim kalibrom 6L35, novi sat je tanji od originalnog King Seiko KSK, unatoč tome što ima automatsko navijanje i prozor s datumom, zahvaljujući poboljšanjima u konstrukciji kućišta.

Rezerva snage ovog sata je 45 sati, dolazi s kućištem i narukvicom od nehrđajućeg čelika, tu je i safirno staklo s antirefleksnim premazom. Kućište je promjera 38.6 mm, debljine 10.7 mm, vodootpornost je 5 bara (50 metara). Uz sat dolazi i dodatni kožni remen. 

Sat će biti dostupan u Seiko buticima i odabranim maloprodajnim trgovinama diljem svijeta kao ograničeno izdanje, od 600 komada, od listopada 2023. Preporučena maloprodajna cijena u Europi je 3500 eura. Više o satu pogledajte ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.