Francuska čeka Hrvatsku u četvrtfinalu! "Hrvati neće imati milosti"

Foto: AFP

FRANCUSKA je obavila svoj dio posla, a sada je na redu Hrvatska koja u ponedjeljak mora svladati Bjelorusiju kako bismo u četvrtfinalu ponovno gledali triler nad trilerima, finale prije finala, okršaj Hrvatska - Francuska.

Expertsi se još uvijek nisu promijenili, ako ste koji slučajem pomislili. Glavni forte francuske rukometne reprezentacije je "ubijanje" protivnika fizičkom snagom koju proizvode od Dinarta, preko Karabatića do mladih lavova Sorhaindoa i Accambrayja.

Islanđani su se odlično držali, ali za nešto više trebala im je duža klupa. Ništa više. No, da se vratimo na početak priče.

Islanđani skupo "prodali kožu"


Utakmica je započela vrhunskim obranama vratara s jedne i druge strane. Gustavsson je skidao Francuzima, a dobri stari Omeyer Islanđanima. Prvi gol pao je nakon četiri minute "rata" u obranama, a postigao ga je Luc Abalo. Francuzi su susret započeli u sastavu; vanjska linija Karabatić, Narcisse, Accambray, na pivotu Sorhaindo, a krila Abalo i Honrubia. Francusku obranu 5-1 Islanđani su s lakoćom rješavali brzim kretanjem i križanjima, a puno posla na crti imali su pivoti Gustafsson i Kristjansson. Francuzi se u tom periodu niti jednom nisu uspjeli odvojiti više od dva gola razlike, a čak su i Islanđani nekoliko puta prelazili u vodstvo.

Prvo poluvrijeme završilo je s vodstvom Francuske 15:14, a u drugom dijelu Francuzi su s igračem više golovima Karabatića i Abaloa povisili prednost na +3. Međutim, Islanđani su se ponovno vratili u igru, ali čim bi se Palmarsson i društvo približili na -1, Francuzima se ukazao Accambray koji je "bombama" s deset metara povisio vodstvo Expertsa na +4.

 

Ubojita francuska krila

Naravno, onda kada smo mislili da smo sve vidjeli od Islanđana, oni su se vratili i dvije minute prije kraja imali su priliku da ponovno smanje vodstvo Francuske, ali nakon minute predaha jedan od Islanđana na centru gubi loptu, odnosno Abalo mu je krade, i Francuzi iz kontre odlaze na 30:27. Konačan rezultat postavio je Palmarsson (30:28).

Najbolji strijelac kod Francuza bio je Samuel Honrubia sa sedam golova, Michael Guigou dodao je šest, dok je William Accambray zabio pet komada. Islanđane je predvodio Thorir Olafsson sa sedam pogodaka te Aron Palmarsson koji je zabio šest golova. Što se tiče vratara, Omeyer je kao i Gustavsson upisao devet obrana. 

Francuska - Island 30:28

Prvi četvrtfinalisti: Danska, Francuska, Njemačka i Rusija

Inače, Njemačka je pobjedom protiv Makedonije prva osigurala nastup među osam najboljih reprezentacija svijeta, dok su u četvrtfinale prošli i Rusi koji su teškom mukom slomili Brazilce. Europski prvaci Danci pregazili su Tunis 30:23.

Dinart zaprijetio: "Utakmica protiv Hrvata neće nam biti posljednja na SP-u"

Francuski mediji ponovno su počeli pisati hvalospjeve o nepobjedivoj francuskoj generaciji koja je predodređena da vlada svijetom rukometa. Francuskoj "sedmoj sili" prvi se javio general pred mirovinom - Didier Dinart.

"Hrvati su odlični na ovom turniru, ali to nas ne zanima. Za nas prvenstvo počinje s tom utakmicom i siguran sam da će to biti žestoki okršaj, ali i da nam to neće biti posljednja utakmica na ovom SP-u", rekao je popularni Did.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.