Goran Sablić: Dinamu nedostaje vođa, Kijev je za klasu bolji!

NEKADAŠNJI hrvatski reprezentativac Goran Sablić sa zanimanjem će pratiti susret svog bivšeg kluba Dinama iz Kijeva sa zagrebačkim imenjakom u srijedu od 20:45 u 2. kolu Lige prvaka.

> Leko u avionu s "modrima", Čačić u Kijev otišao po pobjedu

> Vukojević najavio pakao u Kijevu: "Dolazi 70 tisuća navijača i najjača hrvatska momčad!"

> Dinamo kod Dynama: Ukrajinski "Hajduk", čiji je "Mamić" suce podmićivao bundama od činčile

Sablić je nakon odlaska iz Hajduka niz godina igrao za ukrajinskog velikana, a nakon igračke karijere završio je i trenersku akademiju.

"Iza kijevskog Dinama je teško razdoblje. Teško je to objasniti. Ovog ljeta stigla su brojna kvalitetna pojačanja, imena poznata širom Europe. Teško je reći zašto ne igraju na najvišoj razini, možda još prolaze kroz fazu prilagodbe", odgovorio je Sablić na pitanje o stanju u svom bivšem klubu.

"Posljednjih godina Dinamo su vodili strani treneri, domaći trener im je bio potreban. Razumljiv je potez predsjednika da Semina zamijeni Blokhinom, ipak tri godine Dinamo nije osvojio trofej i ne radi iskorak u Europi. To se mora promijeniti", dodao je Sablić.

Njegov glas bit će uz Ukrajince, prije nego za najveće rivale Sablićevog Hajduka.

"Moramo pobijediti Zagrepčane i popraviti situaciju u skupini. Dinamo je jak i stabilan klub, pokušavaju igrati lijep nogomet, a što se tiče igrača, pokupili su sve mlade i perspektivne nogometaše i dodali nekoliko iskusnih poput Šimunića i Tonela", objasnio je hrvatski branič i nastavio:

"Hrvati su autsajderi u skupini zbog manjka iskustva. Osim toga, izgubili su i Milana Badelja posljednjeg dana prijelaznog roka, pa moraju pronaći novog vođu na terenu ako žele popraviti igru. Mislim da je kijevski Dinamo za klasu bolji i mora pobijediti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.