Grčka i Japan love ostanak u kombinacijama za osminu finala

Foto: Hina

SUSRET koji jednu od reprezentacija može izbaciti sa Svjetskog prvenstva u Natalu na stadionu Dunas igraju Japan i Grčka, nakon poraza u prvom kolu.

Ni jedni ni drugi nemaju prostora za kalkuliranje, novi izostanak bodova značio bi vjerojatni oproštaj od osmine finala, a veći pritisak je u grčkim redovima, čiji navijači su poraz od Kolumbije s 3:0 označili debaklom.

Grci tako imaju još jednu priliku vratiti se u kombinacije za prolazak nakon poraza u prvom susretu, što im ne bi bio prvi put, mada treba naglasiti da dosad nikad nisu proli u drugi krug SP-a. Štoviše, nikad dosad nisu uspjeli završiti utakmicu SP-a bez primljenog pogotka, a izgubili su šest od sedam odigranih susreta.

"Filozofija je jasna, trebamo napasti"

"Filozofija je jasna, treba napasti, samo pobjeda nam nešto znači. Samo nas pozitivan stav može izvući", rekao je Samaras, igrač od kojeg se u Grčkoj mnogo očekuje.

Japanci su razočarani ponajprije načinom na koji su izgubili jer su imali vodstvo i relativnu kontrolu nad susretom, ali su u razmaku od tri minute prosuli sve i upisali poraz od Obale Bjelokosti.

"Ne smijemo olako gubiti loptu, a nismo bili agresivni nakon učinjenih pogrešaka, tu smo se previše potrošili i tu je zapravo ključ", rekao je strijelac jedinog pogotka protiv Slonova Keisuke Honda.

Prvi je ovo međusobni ogled ovih reprezentacija na SP-ima, dosad su igrali tek na Kupu konfederacija 2005. godine, slavili su tada Japanci 1:0.

Susret u Natalu na rasporedu je u ponoć po srednjoeuropskom vremenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.