Ivanović: Strašno smo napredovali od Maksimira, idemo po najveću pobjedu generacije

Foto: Getty images

KAPETAN Orlova Branislav Ivanović najavio je kvalifikacijski dvoboj protiv Hrvatske, koji je u petak na rasporedu u Beogradu.

"Na početku kvalifikacija rekli smo da će ovo biti vrlo ujednačenja grupa i da svaka reprezentacija mora igrati na vrhunskom nivou pune dvije godine ukoliko želi u Brazil. Imali smo uspona i padova, baš kao i Hrvatska, no to sada sve postaje manje važno. Moramo se spremiti najbolje što možemo i pokušati pobijediti", rekao je Ivanović.

"Napredujemo iz utakmice u utakmicu. Ova reprezentacija je potpuno druga momčad od one koja je počela kvalifikacije ili izgubila u Zagrebu. Igramo puno kvalitetniji i bolji nogomet", dodao je.

Očekuje veliku podršku navijača.

"Vjerujem da nam navijači neće zviždati jer ćemo svladati Hrvate. Zviždati će jedino njima. Znam da je atmosfera u srpskog nogometu turobna, ali možda je upravo oca utakmica nešto što je potrebno. Pun stadion i ovakav protivnik možda bi mogli promijeniti sliku", istaknuo je.

"Pobjeda nad Hrvatskom bi bila najvažnija pobjeda ove generacije, nešto što je jako važno za nas. Jedna utakmica naravno ne znači ništa i ne pravi razliku u nogometu. Ali, ako budemo pametni, ona može biti dobra osnova na kojoj ćemo graditi buduće uspjehe", dodao je za kraj.

Orlovi opet bez Baste

FS Srbije je potvrdio kako je Dušan Basta zbog povrede mišića zadnje lože napustio reprezentativne. Basta je po dolasku u Beograd obavio liječnički preglede koji su potvrdila da neće moći nastupiti u predstojećim kvalifikacijskim susretima protiv Hrvatske i Walesa.

Oporavak braniča Udinesea trebao bi trajati dva tjedna, a stožer Orlova odlučio je ne pozivati zamjenu. Prisjetimo se, Basta se ozlijedio i nekoliko dana prije prve međusobne utakmice ove dvije reprezentacije u Maksimiru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.