Ključni dueli: Modrić mora dobiti "mini El Clasico"

Montaža: Index

HRVATSKA večeras (00.00 sati) ne smije izgubiti od Kameruna kako bi ostala u igri za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Kovačevi izabranici imaju četiri boda manje i utakmicu manje od drugoplasiranog Meksika protiv kojeg će loviti pobjedu u posljednjem kolu. Ako odigraju neriješeno s Kamerunom, onda će im za prolazak skupine trebati pobjeda od dva razlike protiv Meksika.

Song vs Modrić

Jedan od ključnih duela u Manausu vodit će Luka Modrić i Alex Song. Modrić će zajedno s Rakitićem pokušati sakriti loptu od Songa, veznjaka Barcelone i budućeg Rakitićevog suigrača. Hrvatski veznjaci u ovom "mini El Clasicu" su tehnički jači, no moraju parirati Kameruncima u trčanju u teškim uvjetima u džungli.

Modriću i Songu zajedničko je da su u Španjolsku stigli iz Londona - Modrić u Real iz Tottenhama, a Song u Barcelonu iz Arsenala, te da su proglašeni najlošijim transferima u debitantskoj sezoni u Primeri. Ipak, Modrić je u drugoj sezoni utišao kritičare, dok Song još uvijek nije i mogao bi brzo napustiti Camp Nou.

 

Benoit Assou-Ekotto najpoznatiji je obrambeni kamerunski nogometaš. Igrač je Tottenhama koji je posljednju sezonu odradio na posudbi u QPR-u. Pokriva bokove, uglavnom lijevu stranu, no nije isključeno ni da ga izbornik Finke prebaci na desnu budući da nije bio zadovoljan igrom Cedrica Djeugouea, 21-godišnjaka koji nastupa u kamerunskoj ligi, u prvoj utakmici protiv Meksika.

Tako će Assou-Ekotto voditi bitku s Hrvatima iz Wolfsburga Ivicom Olićem i Ivanom Perišićem. Obojica mogu "probiti" Kamerunca, ali moraju biti i oprezni budući da se Assou-Ekotto voli pridružiti napadu. No, oprezan će biti i kamerunski bek jer hrvatski bočni igrači imaju običaj otići u napad, pogotovo Danijel Pranjić ako nastupi.

 

Još nije poznato hoće li najbolji kamerunski napadač Samuel Eto`o nastupiti. Ima problema s koljenom, a ako Eto`o ne zaigra onda bi hrvatska obrana mogla imati najviše problema sa Jeanom-Ericom Maximom Choupom-Motingom.

Rođen je u Njemačkoj u Hamburgu, gdje je 2007. godine debitirao za HSV. U tom klubu nije briljirao, kao ni u Nurnbergu budući da je u četiri sezone postigao samo sedam golova. Međutim, odlaskom u Mainz Choupo-Moting je proigrao, te je bivši mladi reprezentativac Njemačke zaradio poziv u kamerunsku reprezentaciju za koju je u samo 26 nastupa postigao 12 golova.

Osim što zabija golove, 25-godišnji Choupo-Moting pomaže u obrambenim zadacima na lijevoj strani Assou-Ekottu.

Njega bi trebao čuvati Dejan Lovren, branič Southamptona koji je "skrivio" jedanaesterac na Fredu u prvom kolu protiv Brazila. Točnije, nogometaš koji je bio blizu Freda dok je simulirao prekršaj. Lovren će imati težak zadatak zaustaviti napadača Mainza, kojeg traži Roma i koji je brz, jak i tehnički sjajan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.