Leko u avionu s "modrima", Čačić otišao po pobjedu: "Možemo napraviti čudo!"

ANTE ČAČIĆ i njegov stručni stožer poveli su momčad Dinama na putu Kijev gdje u srijedu "modri" igraju svoju drugu utakmicu u skupini Lige prvaka.

> Goran Sablić: Dinamu nedostaje vođa, Kijev je za klasu bolji!

> Vukojević najavio pakao u Kijevu: "Dolazi 70 tisuća navijača i najjača hrvatska momčad!"

> Dinamo kod Dynama: Ukrajinski "Hajduk", čiji je "Mamić" suce podmićivao bundama od činčile

Dinamo je upisao poraz na Maksimiru od Porta i protiv ukrajinskog imenjaka žele uzeti prve bodove u elitnom natjecanju nakon sedam uzastopnih poraza. Pobjeda u derbiju s Hajdukom prošle subote došla je kao naručena za podizanje atmosfere među igračima uoči važnog gostovanja.

Trener Čačić uoči puta nada se pozitivnom ishodu: "Cilj je pobjeda, odigrati čvrsto, dati sve od sebe da zabijemo gol i pokazati da smo ozbiljna ekipa".

Igrači priznaju da će domaćin biti favorit u Kijevu gdje se očekuje 70 tisuća navijača na tribinama, no vjeruju da imaju šansu iznenaditi velikog protivnika. Ove godine su dva Dinama već odigrala jednu utakmicu. Golom Domagoja Vide na austrijskom dijelu priprema slavili su Čačićevi izabranici.

"Sigurno je da je to za igrače jedno dodatno samopouzdanje da se može. Mi smo tu utakmicu dobili 1:0 iako tu utakmicu ne treba gledati u kontekstu natjecateljskog opterećenja. To je ipak utakmica koja je bila u pripremnom periodu gdje su i oni i mi imali opterećenja koja nisu adekvatna za dovođenje momčadi u pravu fizičku formu, ali uvijek je bolje dobiti nego izgubiti", rekao je Dinamov trener.

Kovačić: Idemo uzeti barem bod

Pretpostavka je da će se na stadionu Valerija Lobanovskog najveća bitka voditi u veznom redu. Adut zagrebačkog sastava u tom segmentu je osamnaestogodišnji Mateo Kovačić.

"Mislim da imamo najizglednije šanse protiv Kijeva od svih tri protivnika. Idemo optimistično, idemo pametno odigrati i uzeti barem bod", najavio je Kovačić.

Reprezentativni kolege Ognjen Vukojević i modri vratar Ivan Kelava vrlo često su u kontaktu. U tim internetskim druženjima nogomet i nije baš česta tema.

"Nije. Mi više pričamo onako prijateljski. Ne želimo se bez veze zamarati nekim glupostima. Nije bilo ni previše prepirke 'mi ćemo vas', već samo prijateljski", kaže Kelava.

No sutra, kad utakmica krene, onda prijateljstva prestaju i počinje borba za bodove.

"To je skup stvarno odličnih individualaca koji su doveli pojačanja, potrošili su ako se ne varam puno para ovaj prijelazni rok gdje su doveli i našeg Niku i Rafeala iz Herthe tako da imaju stvarno dobru ekipu", smatra Dinamova 'jedinica'.

Beqiraj traži prekid posta

Napadač Dinama Fatos Beqiraj priželjkuje, naravno ako dobije priliku, prekinuti golgeterski post: "Daj bože sutra kad najviše treba. Pokušavam, trudim se, ali neće taj gol da mi krene i nadam se da će baš sutra krenuti".

"Bit će teško u svakom slučaju. To su sve vrhunski igrači. Oni su se pojačali sa 40 milijuna eura samo ove sezone. To su sve reprezentativci i velika imena. Bit će teško u svakom slučaju, ali ćemo probati osvojiti barem bod", izjavio je Duje Čop.

Šimunić: Isti smo kao prošle sezone, moramo biti bolji

Najiskusniji "modri" igrač Joe Šimunić na kraju je dodao: "Svaki protivnik u Ligi prvaka je dobar i jak. Mi idemo tamo nešto osvojiti ako možemo. Cilj nam je biti bolji od prošle sezone. Sad smo isti kao prošle sezone i možemo samo biti bolji".

O ukrajinskom doprvaku Šimunić nije želio trošiti riječi.

"Nemamo mi ništa pričati o protivniku. Bitno je da smo mi na našoj razini, da damo maksimum. Ako to učinimo, ako su svi spremni ginuti do kraja, imat ćemo i sreće i možemo i neko čudo napraviti", istaknuo je Šimunić.

S Dinamom je na put krenuo i Jerko Leko, igrač kojega je Čačić izbacio iz momčadi zbog "nezalaganja". Leko je nekad bio zvijezda Kijeva, a s "modrima" samo dijeli avion, u Kijevu im neće biti blizu jer se njegov status i dalje nije promijenio. Izvršni predsjednik Zdravko Mamić nije letio s momčadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.