Potpuni potop svjetskih prvaka! Čile s dva pogotka poslao Španjolce kući

Foto: Hina

ŠPANJOLSKA je izbačena sa Svjetskog prvenstva! Čile je pobijedio s 2:0 na Maracani i osigurao sebi i Nizozemskoj plasman u osminu finala. Golove su u prvom dijelu postigli Vargas i Aranguiz, a vratar Bravo je u nastavku zaustavio sve pokušaje svjetskih prvaka.

Treći je to put na posljednja četiri svjetska prvenstva da branitelj naslova napušta natjecanje u prvom krugu, u skupinama su ispali Francuska 2002. i Italija 2010. godine. No, ovo je prvi put da je već nakon prva dva kola aktualni svjetski prvak izgubio mogućnost prolaska.

Počelo je gužvom pred španjolskim golom, nastavilo se s boljim periodom igre Furije, no u 20. minuti stigao je šok.

Vargas je nakon akcije Čileanaca ostao sam u kaznenom prostoru, prevario je Casillasa i uspio poslati loptu u praznu mrežu prije no što su ga španjolski braniči uspjeli blokirati.

Sedam minuta potom Costa je iz dobre prilike poslao loptu tik uz lijevu vratnicu, a kad se činilo da će se na predah s 1:0 uslijedio je novi šok za Španjolce.

Igrala se 43. minuta kad je Sanchez dobro pucao iz slobodnog udarca, a u nastavku te akcije Aranguiz je s desetak metara pogodio za 2:0 i već tad je bilo jasno da bi prvaci mogli završiti svoj mundijalski put baš danas na Maracani.


U nastavku je Del Bosque poslao na teren Kokea, u početku su Španjolci pritisnuli, no nakon promašene velike prilike Busquetsa, kad je propustio pogoditi nebranjenu mrežu s par metara, nisu uspjeli nastaviti s opsadom gola protivnika.

Ušao je i Torres posljednjih pola sata, pokušao je španjolski izbornik i sa Santijem Cazorlom, no nije bilo većih prilika do posljednjih desetak minuta.

Pucali su tada redom dobro s distance Cazorla, Iniesta pa ponovno Cazorla, no sve je to uspio obraniti sjajni Bravo.

Čile je tako izborio osminu finala i prije posljednjeg kola, a preostaje tek da u međusobnom ogledu sa Nizozemskom odluče tko će s koje pozicije u osminu finala.

Početni sastavi:

Španjolska: Casillas - Azpilicueta, Ramos, Martinez, Alba - Xavu, Busquets, Alonso - Pedro, Costa, Iniesta

Čile: Bravo - Medel, Silva, Jara- Isla, Diaz, Aranguiz, Mena - Vidal - Vargas, Sanchez

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.