Povratak "Stare dame": Segesta nakon tri godine ponovo u 2. ligi, igrači Vala nasrnuli na suca!

Foto: Damir Krajač / Cropix

NAJSTARIJI hrvatski nogometni klub, sisačka Segesta, pobijedila je Val u uzvratnoj utakmici doigravanja za 2. ligu i vratila se u viši rang nakon tri teške sezone u trećeligaškom društvu.

Siščani su na domaćem travnjaku pobijedili goste iz Kaštel Starog sa 2:0, nakon poraza od 2:1 u prvoj utakmici doigravanja za popunu 2. HNL. Golove su zabili Saša Šest i Igor Prijić.

Domaći su poveli u 40. minuti nakon dvojbenog jedanaesterca, koji je izazvao bijes gostujućeg tabora nakon utakmice. Trener Vala Bruno Akrapović prozvao je suca Marija Zebeca iz Cestice zbog odluka na štetu njegove momčadi kojoj je, smatra, uskraćen i penal. Njegovi igrači bili su neutješni, dok su Sišćani slavili zajedno sa oko 1500 navijača.

Igrači napali suca!

Nogometaši Vala nasrnuli su na suca Zebeca, napali su ga i zalili vodom, letjele su kopačke, ali se situacija brzo smirila.

Suđenje je nadgledao osobno Ante Vučemilović, potpredsjednik HNS-a i gospodar nogometne Slavonije te nekad najbliži suradnik Željka Širića i Stjepana Djedovića, kojima se sudi zbog primanja mita za - pošteno suđenje. Predsjednik Komisije za suce HNS-a je Siščanin Dušan Kukić. Bio je tamo i Zorislav Srebrić, bivši tajnik HNS-a.

Stižu li bolji dani za najstariji hrvatski klub?

Segesta je najstariji hrvatski klub, osnovan 1906. godine. U 1. HNL igrao je pet sezona, posljednji put 1997. godine. Od tada nekadašnji finalist Intertoto kupa preživljava između druge i treće lige. Dres "Stare dame" nekada su nosili slavni igrači poput Stjepana Lamze i Silvija Marića, a trenersko iskustvo skupljali su Zlatko Kranjčar, Branko Ivanković, Milivoj Bračun i Srećko Bogdan.

Od prošle jeseni na klupi je Ivica Vidović.

Druga liga (vjerojatno) sa 12 klubova

Segesta je 12. klub koji će sljedeće sezone igrati u 2. ligi. Naravno, ukoliko ne zaživi novi plan HNS-a o dvije 2. lige sa po deset klubova. > Novi trik HNS-a: Evo plana za spas Šibenika i stvaranje 20 drugoligaša!

Novi drugoligaši su i Zagreb, Cibalia i Inter, a stari Gorica, Pomorac, Solin, Rudeš, Vinogradar, Zelina, Dugopolje, Lučko i Gorica, koja je ove sezone izbjegla ispadanje za "zelenim stolom", tj. odlukom da se Šibeniku uskrati licenca za drugu ligu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.