Spektakl na dodjeli medalja: Hrvati radili sklekove, Francuzi imitirali Bolta

HRVATSKI rukomet u svoju bogatu vitrinu uvrstio je treću medalju s Olimpijskih igara, nakon dva zlata, iz Atlante 1996. i Atene 2004. godine. Hrvatski rukometaši primili su u Londonu svoja odličja, pred mnogobrojnim navijačima. Izrazi lica sve su rekli. Zlatne kolajne oko vrata objesili su Francuzi koji su u finalu pobijedili Šveđane i obranili odličja iz Pekinga.

Rukomet i nakon Londona ostaje najtrofejniji hrvatski momčadski sport, s 11. velikom medaljom na kontu. Bronca s Otoka treća je koju rukometaši donose kući, nakon Portugala 1994. godine, našeg prvog pravog turnira, te Srbije ove godine, kada smo u polufinalu ispali od domaćina. Slavko Goluža uzeo je svoju drugu medalju kao izbornik, ujedno i drugu brončanu.

Osim tri olimpijske medalje, hrvatska rukometna reprezentacija uzela je i naslov svjetskog prvaka 2003. godine u Portugalu. Balić i društvo četiri puta su osvojili "drvnu medalju". Prije četiri godine u Pekingu u utakmici za bronačnu medalju bolja je bila Španjolska, a na Europskim prvenstvima 200.4 i 2006. godine bolja je bila Danska.

Igre u Londonu uspješnije od pekinških

Londonske Igre su najuspješnije u povijesti Hrvatske. Sportaši se vraćaju kući sa šest medalja, jednom više nego u Pekingu. Olimpijski pobjednici postali su Sandra Perković u bacanju diska i Giovanni Cernogoraz u gađanju glinenih golubova. Srebro su osvojili veslači četverca na pariće, dok se broncom osim rukometaša okitila i Lucija zaninović u taekwondou. Šestu medalju su osvojili vaterpolisti koji igraju finale olimpijskog turnira protiv Italije.

Na Olimpijskim igrama u Pekingu Hrvatska nije osvojila medalju zlatnog sjaja. Blanka Vlašić je u skoku u vis osvojila srebro, kao i gimnastičar Filip Ude na konju s hvataljkama. Snježana Pejčić je ostvarila najveći uspjeh hrvatskog streljaštva osvojivši broncu u gađanju zračnom puškom, a taekwondo je donio čak dvije brončane medalje koje su zaslužile Martina Zubčić i Sandra Šarić.

Francuzi proslavili zlato "boltovski"

Koliko god im je bronca teško prisjela, hrvatski rukometaši su pokazali da im je duh neslomljiv, pa su prilikom ceremonije dodjele medalja odlučili napraviti nekoliko sklekova, dok su Francuzi pak imitirali Usaina Bolta i njegov pobjednički stav.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.