Tudorov PAOK petardom ispratio Brondby, Borussia preokrenula 0:3 u Norveškoj

Foto: Hina

PAOK, kojeg trenira Igor Tudor, već u prvoj utakmici play-offa Europske lige osigurao je plasman u grupnu fazu.
 
PAOK, koji je u drugom pretkolu izbacio Lokomotivu, pred svojim navijačima s 5:0 pobijedio je danski Brondby uz hat-trick Roberta Maka.
 

 
Pet komada, poput Brondbyja, primio je i Helsinki na gostovanju u Rusiji kod Krasnoadara koji je slavio s 5:1 uz pet različitih strijelaca (Ojala ag., Mamaev, Smolov, Wanderson i Gazinskij).
 
Domaću pobjedu ostvario je i Ajax protiv češkog Jabloneca, a jedini pogodak na utakmici postigao je Arkadiusz Milik iz jedanaesterca.
 

 
Norveški Molde, kojeg je Dinamo izbacio u trećem pretkolu Lige prvaka, iznenađujuće je s 2:0 pobijedio belgijski Standard, a golove za domaće su zabili Tommy Hoiland i Mohamed Elyounoussi.
 
Borussia u Norveškoj gubila 3:0, Rosenborg u Bukureštu zabio tricu Steaui
 
Iznenađenje je i 2:0 pobjeda Dinama iz Minska protiv Salzburga, kao i slavlje rezultatom 1:0 azerbajdžanskog Qarabaga u Švicarskoj protiv Young Boysa. Veliko iznenađenje je uvjerljiva 0:3 pobjeda Rosenborga protiv rumunjskog prvaka Steaue.
 
Iznenađenje je mogao napraviti i norveški Odd koji je vodio 3:0 protiv Borussije Dortmund. Ipak, pred kraj prvog dijela vodstvo domaćih iz odbijanca smanjio Pierre-Emerick Aubameyang, a zatim je drugo poluvrijeme golom otvorio Shinji Kagawa. Svojim drugim golom Aubameyang je donio izjednačenje Borussiji, a Henrik Mkhitarijan je pet minuta prije kraja zabio za 4:3 pobjedu njemačkog kluba.
 


 

Podsjetimo, jedini hrvatski klub u play-offu Europske lige Hajduk izgubio je u prvoj utakmici u Češkoj od Libereca s 1:0.
 
Uzvrati su na rasporedu sljedećeg četvrtka.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.