U Mostaru neredi: 200 navijača Zrinjskog u proboju do stadiona Veleža ratovali s policijom

Foto: Bljesak.info

U MOSTARU u nedjelju strasti su dodatno uzavrele s posljednjim kolom BIH Premier lige. Velež je u svojim Vrapčićima protiv Zrinjskog igrao za opstanak u ligi i uspjeli su, uz remi, 1:1. Zrinjski nije imao podršku navijača, iako su ih betonskom boksu čekali pripadnici osiguranja. Na ulicama Mostara tijekom popodneva policije je bilo više nego prolaznika, ali ulice ovaj put nisu bile blokirane.

Navijači Zrinjskog, njih 200-tinjak, nisu stigli do stadiona Veleža. Policija, naime, nije htjela pustiti jedan dio navijača na utakmicu, a ostatak ih je podržao, pa su odlučili napustiti autobuse i policijsku pratnju te pješke krenuti prema stadionu. Tu je nastao kaos. Ultrasi su izašli u centru grada, krenuli su preko mosta u Sjevernom Logoru, ali nisu uspjeli.

Potom su proboj do istočnog dijela grada organizirali preko Carinskog mosta, no dočekala ih je policija i sukob je bio neizbježan.

Policija je maloljetnike tjerala suzavcem, a oni su kamenjem i bocama uništili jedno policijsko vozilo.

U međuvremenu U Vrapčićima Red Army iza gola Veleža slavi vodstvo bogatom bakljadom, a 15 policajaca uvodi u boks pet navijača Zrinjskog koji su se preko gradskih prstenova probili do stadiona. Niti im ne pokušavaju oduzeti baklje.

Situacija na ulicama Mostara smirila se brzo nakon još jednog derbija koji nije bio ni sjena mostarskim derbijima kakve smo viđali u najžešćim danima rivalstva u podijeljenom gradu. Policija je brzo krenula s privođenjem navijača Zrinjskog s popisa za gostovanje. Tražili su skoro 200 osoba, a veliki broj njih su priveli, dok su se mnogi i sami javili i dali iskaz. Na kraju, uhićeno je sedam navijača.

>>> Tijekom jutra opširnije o mostarskom derbiju...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.