Večeras prvo okupljanje reprezentacije u godini Eura: Bilićevih 20 kreće na Šveđane

HRVATSKA nogometna reprezentacija okuplja se večeras u Zagrebu, prvi put u ovoj godini, četiri i pol mjeseca prije Europskog prvenstva.

Razdoblje koje slijedi uoči Eura Slaven Bilić pokušat će iskoristiti za što jasniju sliku glede igračkog kadra i uigravanje taktičkih finesa. Našima će u tom smislu pomoći i prijateljske utakmice, a prva od njih je već u srijedu protiv Švedske na Maksimiru.

Izbornik je za tu akciju pozvao sljedeće igrače:

-vratari: Pletikosa, Subašić, Kelava
-obrana: Ćorluka, Šimunić, Schildenfeld, Vrsaljko, Vida, Pranjić
-vezni red: Srna, Modrić, Vukojević, Dujmović, Rakitić, Kranjčar, Perišić,
-napad: Mandžukić, Eduardo,Olić, Jelavić

Kako će poslije ove utakmice Hrvatska prije Eura igrati još protiv Norveške i Estonije, jasno je da će maksimirski dvoboj u srijedu biti najveći test.

Tim više što u Zagreb dolaze u najjačem sastavu, s kapetanom Zlatanom Ibrahimovićem i wonderkidom iz Feyenoorda, Johnom Guidettijem. U rosteru Erika Hamrena za utakmicu s Hrvatskom samo su dvojica igrača iz švedske lige - Tobias Hysen iz Goteborga i Anders Svensson iz Elfsborga.

Hamrenov popis za Hrvatsku:

vratari: Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Johan Wiland (FC Copenhagen)

braniči: Mikael Antonsson (Bologna), Andreas Granqvist (Genoa), Mikael Lustig (Celtic), Daniel Majstorovic (Celtic), Jonas Olsson (West Bromwich Albion), Behrang Safari (Anderlecht), Olof Mellberg (Olympiakos)

vezni igrači: Emir Bajrami (FC Twente), Rasmus Elm (AZ Alkmaar), Tobias Hysen (IFK Göteborg), Kim Kallström (Lyon), Sebastian Larsson (Sunderland), Martin Olsson (Blackburn), Anders Svensson (Elfsborg), Ola Toivonen (PSV Eindhoven), Pontus Wernbloom (CSKA Moscow), Samuel Holmen (Istanbul)

napadači: Zlatan Ibrahimović (AC Milan), Johan Elmander (Galatasaray), John Guidetti (Feyenoord)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.