Veliki obrat: Sarajevo tvrdi da je Petrovićeva fotografija s Arkanom lažna i najavljuje tužbe!

Foto: Facebook

LJUPKO PETROVIĆ se, izgleda, ipak nije slikao sa Arkanom! Tako tvrdi sudski vještak, piše u priopćenju FK Sarajevo koje u cijelosti prenosimo:

"Poštovani navijači i simpatizeri FK Sarajevo, ovim putem vas želimo informirati da na osnovu preliminarnog mišljenja sudskog vještaka g. Edina Kundalića možemo tvrditi da je objavljena sporna fotografija gosp. Petrovića foto montaža.

 "Fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz bit će dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15.04.2014. godine”  kazao je Edin Kundalić.

Ukoliko se nalazom i mišljenjem ovlaštenog sudskog vještaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, FK Sarajevo će podnijeti odgovarajuće prijave prema nadležnim organima, zahtjeve za naknadu štete, a svim medijima koji su bez provjere objavili predmetnu fotografiju i učestvovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv FK Sarajevo i Sarajeva kao grada, otkazati saradnju."

Ova informacija dolazi par sati nakon što smo prenijeli pisanje sarajevskih medija, kako je Ljupko Petrović dobio otkaz kao trener Sarajeva, samo dva dana nakon što je klupu tog kluba preuzeo od također otpuštenog Roberta Jarnija., jer je Facebookom počela kružiti fotografija na kojoj nasmijani Ljupko drži automatsku pušku, dok mu jednako raspoloženi srpski ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan daje instrukcije.

To je naravno, pokrenulo burne reakcije u gradu u kojem je pod opsadom takvih kao što je Arkan, poginulo 12 tisuća ljudi. Petroviću nije pomoglo ni što su odmah nakon objave fotografije krenule čaršijske priče kako je ona nastala na Trebeviću, planini s koje su srpski zločinci tijekom opsade Sarajeva imali grad kao na dlanu.
 
Petrović nije negirao susrete sa Arkanom. Na upit o fotografiji na kojoj se vidi kako mu Arkan pokazuje rukovanje oružjem, u razgovoru za Klix.ba je rekao:
 
"Što mi pokazuje, kako se rukuje oružjem?! Nemam pojma ja zaista... Ne sjećam se da je nešto oružje pokazivao. Ja držim pušku? Nemam pojma, zaista se ne sjećam tog detalja. Znam da je on dolazio na stadion Zvezde, bio je vođa navijača za vrijeme rata. I poslije rata je navraćao na stadion. To znam, a ovo ja nemam pojma gdje je to, šta je to, u ovom momentu teško mi je da se sjetim".
 
Negira da je fotografija nastala tijekom rata na Trebeviću:
 
"Na Trebeviću, to nemam pojma. Nikad nisam u životu išao na ratište."
 
O Arkanovoj ulozi u ratu:
 
"Možda i nisam imao informacije o tome šta je Arkan radio u ratu. To je bilo ludo vrijeme. Čovjek nije znao ni šta se dešava ni šta ko radi."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.