Vojskovođa izgubio bitku, a možda i rat: "Čačić danas ostaje trener sto posto"

"OVO MI je najteži trenutak u karijeri", uzdahnuo je vojskovođa Ante Čačić nakon što je njegovu "elitnu" postrojbu u osmini finala Kupa izbacio Zadar. Posljednji klub s prvenstvene ljestvice, koji nema šišače trave i gdje portir ne prima plaću veću od hrvatskog prosjeka, pokazao je da ima karakter. U ovom trenutku puno veći nego igrači Dinama. Iako su imali nebrojeno mnogo prilika i sudačku milost, Modri neće braniti dvostruku krunu. Mučna je atmosfera bila na Maksimiru, gdje je i .

"Izgubili smo od momčadi koja nam nije niti blizu, to je činjenica. Kada pogledam kako se utakmica razvijala, uopće ne mogu vjerovati da smo ispali. Dominirali smo, vodili smo 2:0 i sve prosuli u zadnjim minutama. Zaista nemam prave riječi da opišem u kakvom sam stanju. Rezultat je jako bolan. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se što prije dignemo na noge. Nije važno koliko puta padneš, nego koliko se brzo digneš", deprimirano je zvučao Dinamov trener.

Bio je na rubu suza, praktički bez teksta. No, otvorio se na upit o silasku Zdravka Mamića na teren. Tko je bio vojskovođa u posljednjem produžetku, Mamić koji je cupkao uz out liniju, ili trener na klupi?

"Zdravko je došao samo dati potporu Vidi i Sammiru. Rekao im je da daju sve od sebe u zadnjih 15 minuta, bio je vrlo poticajan"

Mamić je stao uz Čačića nakon poraza od PSG-a. Zaštitio ga je i u "slučaju Tonel", i poručio da vojskovođa ima pravo na sve. Baš bi to, sukladno Mamićevoj praksi, trebalo zabrinuti Čačića. Silaskom na teren, u ključnim trenucima utakmice, pokazao je tko je gazda. Još čekamo da se Mami oglasi. Čačić ostavku neće kuvertirati dobrovoljno.

"O ostavci ne razmišljam, kao što ne razmišljam o mogućim posljedicama. Vjerujem da u klubu razmišljaju. Jasno mi je da ovakve utakmice i rezultati nose razne situacije. Kao trener snosim odgovornost kada se izgubi na ovakav način. Još jednom je kup natjecanje pokazalo svu svoju hirovitost, ali ja još uvijek ne mogu shvatiti kako smo riješenu utakmicu uspjeli pretvoriti u poraz. Skupo smo platili sve greške koje smo napravili. Ovaj rezultat je razgolitio puno toga u našoj ekipi, ali neću ulaziti u analizu pojedinačnih učinaka", oprezan je Čačić ovaj put.

Doživio je tek svoj četvrti poraz na klupi Dinama, prvi u domaćem natjecanju. Prvi put poražen je na otvaranju Lige prvaka od Porta.

Zdravko: Ovo je čista neozbiljnost

Zdravko Mamić najavio je da će igrači i trener biti kažnjeni zbog debakla.

"Bliži sam tome da Čačić ostan trener, ali nisam siguran može li više izvući najbolje iz momčadi. Prespavat ćemo noć, vidjeti gdje smo pogriješili, gdje je sve ovo krenuli nizbrdo"

"Ne znam što bih rekao osim da sam kosterniran i šokiran. Ovome se nitko nije nadao. Ovaj poraz je veliki udarac za nas. Izgubili smo trofej i kompromitirali atmosferu koja je po meni bila jako dobra.

Puno je tu neozbiljnosti, igrali smo protiv momčadi koja je uvjerljivo zadnja na tablici, a došla nam je u goste nakon teškog poraza od Rijeke. Imali smo sigurno vodstvo 2:0 sedam minuta prije kraja i sve to smo prokockali. Znači, tu se radi o velikoj neozbiljnosti. Vidjeli ste da sam pokušao napraviti nešto svojim autoritetom, zvao sam Vidu i Sammira da ih ohrabrim. Nakon utakmice nisam vidio ni trenera ni igrače. Zaista moram prespavati noć, jer nikada nisam bio u ovakvoj situaciji. Sigurno ćemo kazniti igrače i trenera, to je prva stvar koja je normalna za napraviti. Ovo nije običan poraz, mi smo izgubili jedan trofej. U srijedu smo trebali imati sastanak na televiziji, jer postoji dogovor da se utakmice Kupa prenose od četvrtfinala na dalje. Sada sve to pada u vodu, načinjena nam je nesaglediva materijalna šteta

"Imamo zgusnut raspored, Istra čeka već u petak, a u ponedjeljak putujemo u Pariz. Tko će tu.... Pa to ni Coperfield ne može razriješiti", u dahu je govorio Mamić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.