Aco Petrović danas četvrti put debitira na klupi Hrvatske. Evo gdje gledati utakmicu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA košarkaška reprezentacija večeras nastavlja pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025., a prvi put nakon pet godina kao privremeni izbornik vodit će ju Aco Petrović. Protivnik u 3. kolu je Austrija u Grazu, a utakmica počinje u 20:20.

Hrvatska je krajem kolovoza krenula u pretkvalifikacije pobjedama u Poljskoj i kod kuće protiv Švicarske, a u ovom prozoru će odigrati sljedeće dvije utakmice. Nakon večerašnjeg susreta s Austrijom, u nedjelju od 20 sati u Draženovu domu u Zagrebu dočekuje Poljsku.

Protivnik je najslabija momčad skupine, ali...

Austrija je u prva dva kola izgubila od Švicarske 10, a od Poljske čak 36 razlike te je na dnu četveročlane skupine E, iz koje će samo najbolja momčad direktno izboriti nastavak kvalifikacija, a sljedeće dvije će u kolovozu na repasaž. Hrvatska bi pobjedom kod fenjeraša skupine napravila ogroman korak prema prvom mjestu, a u nedjelju bi ga pobjedom nad najvećim konkurentom mogla i osigurati.

"Svjestan sam da utakmica ima svoje opasnosti i svoje zamke. Znamo što trebamo najviše limitirati kod Austrijanaca, a to su pick-igra dva na dva, zatim limitirati igrača Bogića Vujoševića s Jozom Radošem jer to im je sve njihov zaštitni znak", rekao je Petrović nakon treninga po dolasku u Graz.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

"Mislim da ipak, uz dužno poštovanje Austriji, moramo pokazati ovu energiju koju smo prezentirali kroz ova tri dana priprema, kroz obrambenu agresivnost, napadačku i defenzivnu trku. Ako prenesemo ono što smo vidjeli na treningu, mogli bismo odigrati dobru utakmicu. 

No, protivnika treba apsolutno respektirati jer nakon svih ovih godina nismo baš u sjajnoj situaciji pa ne možemo ni procjenjivati ni podcjenjivati nikoga. Prema tome, moramo se ponašati kao da igramo protiv prvaka Europe te na taj način moramo prihvatiti utakmicu. Ono što slijedi će biti za nijansu zahtjevnije", dodao je privremeni izbornik.

Tko igra za Hrvatsku?

U ovom prozoru nema NBA i euroligaških igrača, pa je Petrović morao pažljivo selekcionirati dvanaestoricu za koje smatra da Hrvatskoj daju najveće šanse u ovim utakmicama. Po četiri ih je pronašao u domaćoj ligi i ostalim ABA klubovima, a četvoricu u ostalim ligama.

Roko Prkačin (Girona)
Danko Branković (Mega)

Matej Rudan (Mega)
Dario Drežnjak (Zadar)
Tomislav Ivišić (Derby)
Filip Bundović (Cibona)
Toni Nakić (Breogan)
Mateo Drežnjak (Derby)
Toni Perković (Orleans Loiret)
Roko Badžim (Buyuksehir)
Dominik Mavra (Split)
Borna Kapusta (Cibona)

Prijenos večerašnje utakmice možete gledati na kanalu SportKlub 2 s početkom u 20:10, ali i na službenom FIBA-inu YouTube kanalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.