Hrvat postao hit u debiju za Ajax. Sad želi otići nakon jedne sezone?

Foto: Profimedia

NIZOZEMSKI novinari Tim van Duijn i Lentin Goodijk pisali su da Ajax želi prodati Josipa Šutala (24), hrvatskog stopera koji je došao u klub prije godinu dana iz Dinama za 20.5 milijuna eura. Šutalo nije impresionirao u prvoj sezoni, iako je čitav amsterdamski klub bio povijesno loš te je osvojio peto mjesto, a povremeno je bio i pri dnu nizozemskog prvenstva.

Uz Šutala, u istom prijelaznom roku u Ajax su stigli lijevi bek Borna Sosa (26) i stoper Jakov Medić (25). Što se tiče Medića, on je u sezoni 2023./2024. upisao samo devet nastupa za Ajax. U debiju protiv Heraclesa (4:1) zabio je golčinu, a u idućem kolu, u remiju s Excelsiorom (2:2), skrivio gol. Nakon toga je uglavnom sjedio na klupi.

Medić želi otići iz Ajaxa?

Iako je sezona bila za zaborav, nizozemski Voetbal International tvrdi da se Ajax ne želi nužno riješiti Medića jer je trener Francesco Farioli navodno njime zadovoljan. Međutim, to ne znači da će Medić biti član startne postave. Upravo suprotno, Nizozemci tvrde da bi hrvatski stoper u narednoj sezoni trebao čekati priliku s klupe, a što se njemu ne sviđa te je spreman napustiti klub ovoga ljeta.

Prema podacima Transfermarkta, Medić je rođeni Zagrepčanin koji je igrao za mlađe uzraste Hrvatskog dragovoljca, Zagreba i Istre te Lučko i Vinogradar prije nego je 2018. otišao u Nürnberg. Kasnije je nastupao i za Wehen Wiesbaden te St. Pauli. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.