Ancelotti: Neizdrživo je ovo što se s Viniciusom godinama događa

Foto: EPA

REAL MADRID u utorak u 21 sat protiv Stuttgarta igra utakmicu prvog kola Lige prvaka. Trener madridske momčadi Carlo Ancelotti održao je konferenciju za medije uoči susreta. Na njoj je, među ostalim, govorio o svojem igraču Viniciusu Junioru (24).

Brazilski krilni napadač često se žali na ponašanje španjolskih navijača koji mu zvižde te upozorava na rasizam u toj zemlji. Protekli vikend bio je strijelac u gostujućoj pobjedi Reala nad Real Sociedadom (0:2). Zabio je iz kaznenog udarca, a zatim pogodak proslavio tako što je stavio prst na usne, pokazujući da nekoga želi utišati.

Ancelotti: To je reakcija na ružne situacije koje su mu se puno puta dogodile

Ancelotti je komentirao Viniciusov potez: "To je reakcija na ružne situacije koje su mu se puno puta dogodile. Stalno ga vrijeđaju, nitko to ne može izdržati, pa ni ja. Normalno je da stavlja prst na usne s obzirom na sve što se događa. Neizdrživo je ovo što se s Viniciusom godinama događa.

Moramo se manje fokusirati na ovog mladića, a više na ono što se događa na stadionima. Mislim da navijači to rade jer ih Vinicius može ugroziti u sportskom smislu, pa ga time žele izbaciti iz ravnoteže tijekom utakmice."

Vinicius smatra da Španjolskoj treba oduzeti domaćinstvo SP-a 2030. ako ne riješi problem rasizma

Vinicius je karijeru započeo u Flamengu, otkuda ga je Real 2018. doveo za odštetu od 45 milijuna eura. Otkako je u madridskom klubu, upisao je 270 nastupa, postigao 85 pogodaka i asistirao za njih 78 te osvojio 13 trofeja. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 180 milijuna eura, a ušao je i među 30 nominiranih za Zlatnu loptu 2024. godine.

U intervjuu za CNN govorio je o rasizmu. "Ako se do 2030. ne riješi problem s rasizmom u Španjolskoj, treba joj oduzeti domaćinstvo Svjetskog prvenstva", izjavio je Vinicius početkom rujna. Podsjetimo, Španjolska će s Portugalom i Marokom biti domaćin SP-a 2030. godine.

"Nadam se da Španjolska do tada može evoluirati i shvatiti kako je ozbiljno vrijeđati nekoga zbog njegove boje kože. Do 2030. je jako puno vremena za dostizanje te evolucije. Ako to do tada ne uspije, mislim da se domaćin SP-a mora promijeniti jer ako se nogometaši u zemlji u kojoj igraju ne osjećaju ugodno i sigurno, nego ugroženo od rasista, to je komplicirano", poručio je Vinicius i dodao:

"Želim učiniti sve što mogu kako bih donio tu promjenu jer većina Španjolaca nisu rasisti, ali mala skupina njih kalja imidž cijele države, u kojoj je inače lijepo živjeti. Volim Španjolsku, ovdje imam najbolje uvjete za život s obitelji, ali moramo iskorijeniti rasizam ovdje." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.