Arsenalov golman izveo je čudo. Ovako ga je objasnio

Foto: Profimedia

NEVJEROJATAN potez Arsenalovog golmana Davida Raye za mnoge je i jedan od najboljih poteza prvog kola Lige prvaka. Čudesna obrana kojoj je prethodila i obrana jedanaesterca viđena je u remiju bez golova između Atalante i londonskog kluba (0:0). U oba navrata zaustavio je udarce Matea Reteguija.

Atalantin napadač imao je šansu zabiti s bijele točke u 51. minuti. Pucao je u desnu stranu Arsenalovog golmana, a on je izabrao pravu stranu i taj pokušaj obranio. Lopta se potom u visokom luku uputila prema njegovoj lijevoj vratnici, gdje je Retegui pokušao zabiti glavom. Raya je nevjerojatnim potezom zaustavio i taj šut.

Prije no što je Retegui stavio loptu na poziciju s koje će pucati, Raya je otišao do trenera Arsenalovih vratara i razgovarao s njim. Uslijedila je obrana penala, njegova četvrta u posljednjih osam udaraca s bijele točke.

VIDEO: Arena Sport

 

Objasnio je svoju odluku kod penala

"Bio je penal, a ja sam imao sreće što sam otišao na pravu stranu i obranio ga. Imao sam sreće i što se lopta odbila do njega, a ja bio dovoljno brz da stignem na nju. Odlučio sam se baciti u desnu stranu. Bila je duga pauza i razgovarao sam s trenerom kako bih bio sigurniji u odluku na koju ću stranu. Pomogao mi je, hvala mu", rekao je nakon utakmice.

Rayin potez proslavili su suigrači odmah nakon obrana i nakon utakmice. Trener momčadi Mikel Arteta sve je opisao kao jednu od najboljih obrana koje je vidio u životu.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.