Platili su ga 700 milijuna dolara, odmah je napravio što MLB dosad nije vidio

Foto: EPA

JAPANSKI bejzbolaš Shohei Ohtani, igrač LA Dodgersa, postao je prvi igrač u povijesti elitne sjevernoameričke lige (MLB) koji je u jednoj sezoni došao do 50 home runova i 50 ukradenih baza. To je ostvario jučer u pobjedi svoje momčadi 20:4 na gostovanju kod Miami Marlinsa. 

Ovom pobjedom su Dodgersi potvrdili plasman u doigravanje, u kojem će Ohtani debitirati iako je u MLB došao još 2018. Prvih pet sezona je igrao za Los Angeles Angelse, kojima ni sjajni Japanac nije mogao pomoći da se nađu u doigravanju. Ohtani je uoči ove sezone prešao u Dodgerse za rekordnih 700 milijuna američkih dolara, koji će mu biti isplaćeni tijekom desetogodišnjeg razdoblja.

Rekord postavljen u Miamiju

Japanac je do jedinstvenog postignuća došao u sedmoj izmjeni utakmice u Miamiju, kad je postigao svoj 50. home run u ovoj sezoni, a prethodno je već imao dvije ukradene baze tijekom dvoboja. Do kraja utakmice je uspio postići i 51. home run u devetoj izmjeni.

"Ovaj sport se igra više od 200 godina, a ovo što je njemu uspjelo nije napravio nitko drugi", istaknuo je značaj Ohtanijevog dosega trener Los Angeles Dodgersa Dave Roberts.

Osim što je odličan udarač, Ohtani je i sjajan bacač, što je vrlo rijedak spoj. No, u ovoj sezoni se još nije okušao u toj ulozi jer je prije sezone imao manji operativni zahvat na laktu bacačke ruke, pa se potpuno posvetio napadačkoj ulozi.

Slavi i Japan

"Iskreno, stvarno sam iznenađen. Ne znam otkud svi ti dosezi, ali sam iznimno zadovoljan svojom današnjom igrom", rekao je Ohtani uz pomoć prevoditelja i dodao da će ovaj rekord pamtiti do kraja života.

Ohtanijev rekord slave i u Japanu, gdje je bejzbol jedan od najpopularnijih sportova. Tamošnji mediji su posvetili brojne naslovnice slavnom sunarodnjaku, a neki su dnevnici imali i poseban prilog kojim su ovjekovječili Ohtanijev doseg. Čestitkama se pridružila i japanska vlada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.