As: Modrić, domoljub

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

UVRŠTENJE Luke Modrića na popis igrača za akcije protiv Portugala i Poljske u Ligi nacija tema je i u španjolskim medijima. Prvu utakmicu, podsjetimo, Hrvatska će igrati 5. rujna u Lisabonu, a samo tri dana kasnije bit će domaćin Poljacima u Osijeku. Kapetan Luka Modrić trebao bi nastupiti u njima.

Španjolski As koji s tom informacijom upoznaje svoje čitatelje navodi da su mnogi mislili da će kraj za Hrvatsku na Europskom prvenstvu biti i kraj Modrića u dresu reprezentacije. "Hrvatska više nije reprezentacija koja je blistala na svjetskim prvenstvima u Rusiji (viceprvak) i Kataru (treći), ali ako je išta ostalo od veličine, to je zbog broja 10", piše As u tekstu pod naslovom "Modrić, domoljub".

As: Modrić osjeća silan patriotski zanos

Navodi se i da je Modrić odbio pokunjeno otići te da je nakon razgovora sa svojom obitelji, bliskim ljudima i izbornikom Zlatkom Dalićem donio odluku da ostane pomoći u kompliciranom procesu pomlađivanja momčadi.

"Modrić želi nastaviti pomagati Hrvatskoj iz domoljubnih razloga i podići je na noge", ističe As i ide i korak dalje te navodi da je velika želja hrvatskog kapetana igrati i na Svjetskom prvenstvu 2026. godine. "To je njegov san, nastup na njegovom petom svjetskom prvenstvu s 40, gotovo 41 godinom. Već je igrao na svjetskim prvenstvima u Njemačkoj 2006. kao 20-godišnjak, a onda i kao starter na svjetskim prvenstvima u Brazilu 2014., Rusiji 2018. i Kataru 2022.

"Luka više od ičega voli svoju zemlju i zato će nastaviti sve dok je ne vrati na vrh. Osjeća silan patriotski zanos. On se ne predaje. Domoljub", zaključuje As.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.