As: Modrić je namignuo Ancelottiju

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

LUKA MODRIĆ odigrao je sjajno u svom 181. nastupu za hrvatsku reprezentaciju, a ona je s 2:1 svladala Škotsku u utakmici 3. kola najjače razine Lige nacija. Iako nije bio ni strijelac ni asistent, kapetan Hrvatske i Real Madrida bio je najbolji igrač utakmice, a to izdvaja i španjolski As u tekstu kojim je popratio jučerašnju pobjedu hrvatske nacionalne momčadi.

"Modrić je namignuo Ancelottiju", naslov je teksta u kojem se izdvaja: "Kapetan Hrvatske vodio je svoju momčad do druge pobjede, još jednom dokazujući da je ključan u kontroli utakmice, u onim zadacima koje od njega traži i Ancelotti: obrani, vođenju momčadi i povezivanju s napadačkom linijom."

"Dalić se može samo nadati da se Modrić neće umiroviti"

"U sezoni koja ga nakon odlaska Tonija Kroosa čini još bitnijim za igru i vođenje tima, Luka Modrić poslao je još jednu poruku Carlu Ancelottiju. Iako mu je skoro 40, što je hendikep gleda li se dugoročno, Modrić nije izgubio ništa potrebno da diktira utakmice i vodio je Hrvatsku do njene druge pobjede", piše As i dodaje:

"Bez potrebe da ovaj put nacrta umjetničko djelo u obliku gola, kao u prošloj pobjedi protiv Poljske, svojom inteligencijom, što mu je istaknuta karakteristika, ali i bez kapi prolivenog znoja, ova verzija 3.0 Modrića je blagoslov za Zlatka Dalića. On se može samo nadati da će Modrić što je dulje moguće odgađati svoj odlazak u mirovinu iz dresa reprezentacije." 

Grafika: Sofascore

"Hrvatski izbornik taktikom je dopustio Modriću da zablista, a njegov talent napravio je ostalo", nastavlja se u tekstu u kojem se hvali Modrićeva igra u oba smjera te navodi da je to upravo ono što Ancelottiju treba.

"Jedino što Ancelottija može brinuti je da je odigrao svih 90 minuta", dodaje se ukazujući na mogući zamor 39-godišnjaka iza kojeg je još jedna "kolosalna izvedba koja dokazuje da može nastaviti igrati u početnoj postavi Reala."

Brojke su dokaz Modrićeve sjajne igre 

Modrić je u utakmici protiv Škotske predvodio hrvatske igrače po više kategorija u oba smjera. Oduzeo je najviše lopti (3), imao je najviše presječenih dodavanja (6), pokušanih i uspješnih driblinga (po četiri) i točnih dugih lopti (6).

Koliki je posao u obrani odradio, pokazuje i činjenica da je poslije Duje Ćaleta-Cara odradio najviše defenzivnih akcija (9) te je ušao u čak 10 duela (samo je Ćaleta-Car ušao u dva više). Osam od njih je dobio, po čemu je također bio najbolji u Hrvatskoj.

Standings provided by Sofascore


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.