Bara o prodaji Pukštasa: Uprava Hajduka je odugovlačila, rekao sam da ga prodaju sami

Foto: Ivana Ivanovic, Sandra Simunovic/PIXSELL

ROKAS PUKŠTAS (20) ovog ljeta bio je blizu odlaska u Parmu. Hajduk je s talijanskim prvoligašem pregovarao o transferu mladog veznjaka, no nije došlo do dogovora te je on ostao u Splitu. Plan je bio da Pukštas bude novi rekordni transfer kluba, tj. da se proda za više od 11 milijuna eura, za koliko je prošlog rujna prodan Luka Vušković u engleski Tottenham, a Hajduk je u svakom slučaju očekivao barem deset milijuna eura.

O tim iznosima se pričalo prošlog siječnja, ali njegova vrijednost na tržištu je pala jer nije u formi kakvu je prije pokazivao te mu ni klub nije pomogao seleći ga s jedne pozicije na drugu. Stoga se u posljednjim danima prijelaznog roka spominjala odšteta od sedam milijuna eura plus bonusi.

Bara: Krenuo sam raditi na transferu Pukštasa, ali kako je došla nova Uprava, rekli su - bit će sutra, preksutra... To se nije dogodilo

Najpoznatiji hrvatski nogometni agent Andy Bara otkrio je da je trebao sudjelovati u prodaji Pukštasa, no sve se promijenilo dolaskom nove Uprave Hajduka. Podsjetimo, predsjednika Lukšu Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa naslijedili su predsjednik Ivan Bilić i sportski direktor Nikola Kalinić, koji je u međuvremenu dobio otkaz.

"To je trebalo biti potpisano. Krenuo sam raditi taj posao, ali kako je došla nova Uprava, rekli su - bit će sutra, preksutra... To se nije dogodilo, nisam dobio taj papir. Imao sam dogovor s bivšom Upravom da meni prepuste da napravim taj posao", rekao je Bara u Podcast Inkubatoru, pa nastavio:

"Ali ja nisam radio taj posao ovo ljeto, ja sam to prekinuo jer sam se bojao da ću ispasti smiješan kod klubova koje poznajem jer nemam punomoć od kluba i ništa da bih ga nudio. Počeo sam, davno sam kontaktirao Parmu, ali sam se iz tog posla isključio. Da je i završena Parma, ja u tome ne bih sudjelovao jer ja to nisam radio. Nisu mi dali papir i punomoć prema dogovoru koji sam prije imao s njima.

Došla je nova Uprava, oni su to odgađali. Više sam se puta čuo s Kalinićem, da bi on meni u jednom trenutku rekao: 'Reci dva kluba, pa ću ti dati za dva kluba.' Rekao sam: 'Prijatelju, hvala ti. Želim vam sreću, prodajte ga sami.' I tu je završeno, mene taj igrač više nije interesirao."

Pukštas ima 68 nastupa za Hajduk

Podsjetimo, Pukštas je rođen u obitelji litvanskog porijekla 25. kolovoza 2004. godine u gradiću Stillwateru, u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas Academyju/Barca Academyju u SAD-u, selekciji koja je funkcionirala kao sjevernoamerička ekspozitura škole nogometa katalonskog velikana.

Neko vrijeme boravio je na probi u Manchester Unitedu, a na Poljud je stigao krajem 2020. godine i od tada se razvijao kroz selekcije Akademije Luka Kaliterna. Prije dvije godine debitirao je za prvu ekipu i ubrzo postao jedan od njenih najvažnijih igrača. Za Hajduk je nastupio 68 puta i zabio 11 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.