Barcelona nije registrirala petoricu igrača za start La Lige. Olmo je jedan od njih

Foto: EPA

BARCELONA je potvrdila da su Eric Garcia, Clement Lenglet i Ansu Fati registrirani igrači za novu sezonu, dakle i spremni za nastupe već od subotnje utakmice protiv Valencije u 1. kolu španjolske La Lige. Ipak, postoje u njenoj momčadi i neki važni igrači koji u ovom trenutku nisu registrirani i koji bi zbog toga mogli propustiti susret. Među njima je i Dani Olmo.

Barca je Olma, europskog prvaka sa španjolskom reprezentacijom, dovela u transferu vrijednom 55 milijuna eura fiksno, uz moguće bonuse od dodatnih sedam milijuna eura koje će isplatiti RB Leipzigu. Inigo Martinez, Alex Valle, Pablo Torre i  Pau Victor u istoj su situaciji kao i Olmo. Očekuje se da bi Barcelona taj problem trebala riješiti do petka.

Dinamo zaradio još 5.2 milijuna eura

Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura, a u ugovor klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje.

Leipzig je prodao Olma u Barcelonu za fiksnih 55 milijuna eura. Dakle, čak i ako se ne ostvare bonusi, Leipzigov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 26 milijuna eura. Od tog iznosa Dinamu ide 20 posto ili 5.2 milijuna eura. Olmo je s Barcelonom potpisao ugovor na šest godina, a klub ga je zaštitio odštetnom klauzulom u visini od 600 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.