Barcelona i dalje Messiju plaća 12 milijuna eura godišnje zbog posebnog dogovora

Foto: EPA

PROŠLO je malo više od tri godine otkad je Lionel Messi poslije 20 godina napustio Barcelonu i kao slobodan igrač prešao u PSG. Argentinska legenda se u suzama oprostila od kluba svog života, a prelazak u francuskog velikana bio je uvjetovan teškom financijskom situacijom u Barceloni koja je usred pandemije morala rezati previsoke troškove.

Mundo Deportivo donosi priču kako Barcelona i dan-danas isplaćuje plaću Messiju (oko 12 milijuna eura) koji sada igra u Inter Miamiju. Dio je to dogovora reprogramiranja dugova u kojem su se najskuplji igrači Barcelone u korist kluba odrekli određenih potraživanja, ali se klub obvezao naknadno isplatiti dio dugovanja. Ista situacija, piše Mundo Deportivo, je i kod Jordija Albe i Sergia Busquetsa koji su opet suigrači Messiju.

Barcelona polako izlazi iz krize

Ovo će ujedno biti i posljednja sezona prema kojoj je klub dužan isplaćivati zaostatke svojim nekadašnjim kapetanima što će biti značajno olakšanje za Barcelonin proračun. Podsjetimo, u sezoni 2020./21. Barcelona je u jednom trenutku bila u gubitku od čak 516 milijuna eura.

Od odlaska Messija, klub je poduzeo više kriznih mjera kako bi zadovoljio uvjete fair playa La Lige prema kojem klubovi mogu potrošiti ono što zarade. U sklopu toga su brojni igrači pristali na smanjenje ugovora, odgodu plaćanja ili druge financijske modele kako bi klub opstao.

Messi je u svojoj drugoj godini u MLS-u. U dresu Intera je dao 30 golova u 35 nastupa, a ima i 17 asistencija. Prošle godine je osvojio Liga kup, dok je ove sezone osvojio Supporters Shield, nagradu za ekipu s najboljim omjerom pobjeda i poraza u regularnoj sezoni.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.