Barcelona utrpala pet golova Sevilli. Pogledajte ih

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Barcelone nastavili su s dominacijom ove sezone u španjolskoj La Ligi, s uvjerljivih 5:1 su nadigrali Sevillu pred svojim navijačima u 10. kolu. Deveta je to pobjeda Barcelone koja se opet na vrhu ljestvice odvojila od drugoplasiranog madridskog Reala, ponovno ima tri boda više. Sevilla je skliznula na 13. mjesto.

Neizvjesnost je nestala već nakon prvog dijela, odmor je Barcelona dočekala uz prednost od 3:0. Dva pogotka je postigao Robert Lewandowski, jedan iz jedanaesterca, dok je jedan gol dao Pedri. Dugo vremena je nastavak bio posve miran, a onda su u završnici postignuta još tri gola. Dva je za Barcelonu dao Pablo Torre, a za goste počasni Idumbo. Sve golove pogledajte OVDJE.

Teška pobjeda Atletica

Nogometaši Villarreala i Getafea su odigrali 1:1, a Villarreal je propustio osvojiti tri domaća boda. Villarreal je poveo krajem prvog poluvremena, u 44. minuti je za domaće slavlje pogodio Comesana. Držao je Villarreal minimalno vodstvo sve do 87. minute, ali je tada Arambarri realizirao jedanaesterac za konačnih 1:1. Getafe je time postao rekorder La Lige s trenutačno čak šest neodlučenih rezultata. Uz jedan osvojeni bod Villarreal je skočio na četvrto mjesto ljestvice.

Nogometaši madridskog Atletica su upisali petu pobjedu, na domaćem terenu su svladali Leganes 3:1. Teško je do pobjede stigao Atletico jer je sve do dvadeset minuta prije kraja bio u zaostatku. Prvi pogodak na ogledu dao je Neyou u 34. minuti. Domaći sastav ipak je uspio uhvatiti sva tri boda.

Prvo je Norvežanin Sorloth u 69. minuti izjednačio na 1:1, dok je Antoine Griezmann u 81. pogodio za preokret i veliko slavlje na Metropolitano stadionu. Sve je zaključio Sorloth svojim novim golom, u 100. minuti je pogodio za konačnih 3:1. Atletico je treći na ljestvici i ima četiri boda manje od Barcelone i madridskog Reala, s tim da Barcelona ima utakmicu manje. Leganes je ostao na 17. mjestu.

Rayo pao kod Mallorce

U prvom nedjeljom ogledu nogometaši Mallorce su nastavili s odličnom formom u aktualnoj sezoni, na domaćem terenu su pobijedili Rayo Vallecano 1:0. Mallorca je ostvarila petu ligašku pobjedu u sezoni, odnosno, dobila je četvrtu od posljednjih pet susreta.

Trenutačno je Mallorca na 17 bodova, koliko ima i trećeplasirani madridski Atletico. Pogodak vrijedan tri boda Mallorca je postigla u 75. minuti, strijelac je bio Muriqi. U ponedjeljak se igra posljednja utakmica ovog kola, a sastaju se Valencia - Las Palmas.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.