Bayern nakon deklasiranja Dinama objavio tablicu LP-a: Novi format? Nema problema

Foto: Profimedia

DINAMO je prije tri dana na otvaranju Lige prvaka u njenom novom formatu, s 36 umjesto dosadašnja 32 kluba i bez skupina, doživio svoj rezultatski najuvjerljiviji poraz u povijesti. Pod vodstvom sad već smijenjenog Sergeja Jakirovića hrvatski prvak gostovao je u Münchenu gdje ga je Bayern deklasirao s 9:2. 

Harry Kane je u toj utakmici zabio četiri gola (20.-11m, 57., 73.-11m, 78.-11m), dva je dodao Michael Olise (38., 61.), a među strijelce su se upisali i Raphael Guerreiro (33.), Leroy Sane (85.) te Leon Goretzka (90.+2). Za Dinamo su zabili Bruno Petković (49.) i Takuya Ogiwara (50.). Do tog dana najteži Dinamov poraz bio je 1:7 iz 2011. godine i skupina Lige prvaka.

Dinamo prvi koji je primio devet golova

Poraz u Münchenu jedan je i od najtežih u povijesti Lige prvaka jer teže od Dinama stradali su samo Bešiktaš i Malmö izgubivši 0:8. Prije Dinama nitko nije primio devet golova u ovom natjecanju.

Sve to dovelo je do smjene trenera u Dinamu te do razloga za samohvalu u Münchenu. Bavarski gigant danas je na X pustio objavu s tablicom klubova Lige prvaka nakon prvog kola na kojoj zauzima vodeće mjesto. "Novi format? Nema problema", napisao je.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.