Belgijski ekspert: Vušković može postati igrač za Real Madrid

Foto: Profimedia, Screenshot: YouTube (Transfermarkt)

LUKA VUŠKOVIĆ (17) igra briljantnu sezonu za belgijski Westerlo. Mladi hrvatski stoper u deset utakmica postigao je četiri pogotka i upisao jednu asistenciju za momčad koja se trenutno nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice. Takve Vuškovićeve igre izrazito su razveselile navijače Tottenhama, čiji će igrač Vušković postati idućeg ljeta u transferu iz Hajduka vrijednom 11 milijuna eura.

Belgijski ekspert: Vjerujem da će Vušković biti igrač za Real

Vušković je bio i tema na Transfermarktovom YouTube kanalu. O njemu je govorio Bart Tamsyn, glavni čovjek Transfermarkta za Belgiju i bivši skaut Club Bruggea. "Zaista vjerujem u njega. Gledao sam ga kad je imao 15 godina i znao sam da će biti veliki potencijal za budućnost", započeo je Tamsyn i nastavio:

"Vjerujem da ima sposobnosti igrati za klub kao što je Real Madrid. Jasno, još mora napredovati i raditi na detaljima poput donošenja odluka. Već sad ima preko 50 utakmica na seniorskom nivou, tako da ima iskustva, a imat će ga još više. Tijelo će mu se još izgraditi i u Premier ligi će ga morati naučiti bolje koristiti u duelima. Ali kad ojača i kad stekne još iskustva, bit će vrhunski igrač."

Usporedio ga s bivšim igračem Tottenhama

"Westerlo je doveo igrača iz Galatasaraya (Emin Bayram, op. a.) za četiri milijuna eura, ali Vušković je sa svojih 17 godina lider obrane. Osjeća se ugodno i već preuzima ulogu vođe iako je tako mlad. Kada vidi prostor i priliku ispred sebe, iskoristit će to", rekao je belgijski stručnjak, dok na pitanje o tome hoće li već iduće sezone biti spreman za Premier ligu kaže:

"To je glavno pitanje. Sad igra u top 10 europskoj ligi i igra i u obrani s četvoricom i s petoricom. Tada će imati 18 godina, ne znam hoće li biti spreman za obranu u Premier ligi. Možda bi bilo bolje kada bi poput brata otišao u Njemačku, kako bi skupio još iskustva."

Na pitanje s kojim igračem bi ga usporedio po stilu igre, Tamsyn je izdvojio bivšeg igrača Tottenhama, Belgijanca Tobyja Alderweirelda. "Alderweireld je bio igrač koji je uglavnom igrao desno u obrani, uvijek je gledao prema naprijed, imao je dobar ubačaj i dodavanje prema napadačima. Jako dobro je igrao glavom, bio je opušten u obrani i bio je vođa. Uzimajući u obzir Tottenham i Belgiju, to bi bio dobar primjer."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.