BAYERN

Bild: Bayern ima novog trenera, dovest će ga za 25 milijuna eura

Foto: EPA

NJEMAČKI Bild piše da će Julian Nagelsmann (33) postati novi trener Bayerna.

Ranije smo prenijeli vijest iz Njemačke koja je potvrdila pregovore RB Leipzigovog trenera s njemačkim prvakom. Dobro informirani Bild sada potvrđuje tu priču i dodaje kako je Nagelsmann postigao dogovor s Bayernom.

Leipzig sada mora pristati na smanjenje odštete za mladog njemačkog stručnjaka koji je pod ugovorom do ljeta 2023. godine. Dosad se cifra kretala između 20 i 30 milijuna eura pa se 25 milijuna eura nameće kao realna opcija, smatraju Nijemci.

Nagelsmann u ugovoru s Leipzigom nema ugrađenu minimalnu odštetnu klauzulu, a Bayern ga cijeni na 25 milijuna eura i spreman je to platiti.

Nagelsmann je, dakle, pristao na Bayernov poziv. Zatražio je raskid ugovora u Leipzigu. Nagelsmanna bi u Leipzigu trebao naslijediti Salzburgov trener Jesse Marsch.

Nagelsmann prošlog tjedna demantirao kontakte s Bayernom

Nagelsmanna su prošlog tjedna na konferenciji za medije pitali o glasinama da bi mogao preuzeti Bayern.

"Nije bilo nikakvih razgovora ni kontakata. Bayern se nije javio ni meni ni ikome od mojih suradnika", odgovorio je 33-godišnjak.

Nagelsmann je vodio Hoffenheim od 2016. do 2019. godine. Leipzig je preuzeo 1. srpnja 2019. godine. Sadašnji trener Hansi Flick najavio je odlazak iz Bayerna koncem sezone i vrlo vjerojatno će postati novi njemački izbornik.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.