Bild: Bayern, Real i City moraju dati 150 mil. eura za posljednjeg uličnog nogometaša

Foto: EPA

FLORIAN WIRTZ (21) ove sezone nastavio je gdje je stao prošle. Sjajni ofenzivac Bayer Leverkusena u sedam ovosezonskih susreta postigao je šest pogodaka i asistirao za jedan. Prošle sezone bio je 19 puta strijelac, a 20 puta asistent u 49 utakmica. Time je momčad trenera Xabija Alonsa predvodio na put do titule njemačkog prvaka, osvajača njemačkog kupa i finala Europa lige, u kojem im je Atalanta nanijela jedini poraz u sezoni.

Wirtz je, uz Bayernova Jamala Musialu (21), najveća mlada zvijezda njemačkog nogometa. Bavarci ih žele obojicu imati u svojoj svlačionici, no to neće biti lako jer Wirtza, piše Bild, žele i Real Madrid te Manchester City. Njemački novinari pišu da bi navedeni trebali platiti odštetu od 150 milijuna eura, što znači da nema još puno igrača sposobnih dovesti ofenzivca Bayera.

"Ako ode, želi imati mogućnost osvajanja Lige prvaka i Zlatne lopte, priznanja za najboljeg igrača svijeta za koje je već nominiran ove godine", piše Bild, koji smatra da PSG zbog toga ispada iz utrke, premda ima gotovo neograničenu financijsku moć. Arsenal je također zainteresiran, čak ga je pratio još kad je bio mladi član Kölna.

Grafika: Sofascore

"Igrač Leverkusena možda je posljednji pravi njemački ulični nogometaš"

Bild naglašava da Wirtz u napadu doprinosi golovima i asistencijama, ali i da redovito po utakmici istrčava više od 12 kilometara te odrađuje obrambenu fazu igre. "Alonso omogućuje Wirtzu da nastavi rasti kao vođa. Igrač Leverkusena možda je posljednji pravi njemački ulični nogometaš", zaključuje Bild.

Prema podacima Transfermarkta, Wirtz je igrao za mlađe uzraste Grün-Weiß Brauweilera i Kölna prije no što je 2020. potpisao za Bayer. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2027., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 130 milijuna eura.

Kada bi, kako piše Bild, Wirtz zaista bio prodan za 150 milijuna eura, postao bi treći najskuplji nogometaš ikad. Transfermarkt navodi da je Neymarov transfer iz Barcelone u PSG vrijedio 222 milijuna eura, a onaj Kyliana Mbappea iz Monaca u PSG 180 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.