Bilić: Nisam nezadovoljan, bili smo bliže pobjedi

SLAVEN BILIĆ nije bio nezadovoljan remijem u Dublinu, iako priznaje kako se uz više malo koncentracije moglo doći i do pogotka.

"Kontrolirali smo igru na irskoj polovici veći dio utakmice i s tim sam zadovoljan. Činjenica je da smo s malo više sreće i koncentracije u završnici mogli i do pobjede. Jedanaesterac na Striniću? Da, mislim da je postojao, što je još jedan uteg na tezi da smo boli bolji i bliži pobjedi", rekao je Bilić.

"Irska se pokazala kao vrlo kvalitetna reprezentacija s nizom sjajnih igrača. Bili su težak i tvrd protivnik u jednom čvrstom susretu, baš kakav i očekujemo protiv Izraela u kvalifikacijama", dodao je izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić.

"Dudu? Rekao sam i njemu da on nije još onaj Eduardo iz prvog kvalifikacijskog ciklusa, ali isto tako je točno da je vidljivo kako napreduje u igri. Zadovoljan sam njegovim doprinosom, Eduardo napreduje, to je vidljivo", za kraj će.

S druge strane talijanski strateg na klupi Irske Giovanni Trapattoni smatra da je remi najpošteniji rezultat s obzirom na prikazano.

"Hrvatska je snažna momčad koja ima veliki broj sjajnih igrača koji igraju u Premierligi, Bundesligi i drugim elitnim europskim ligama. Radi se o kvalitetnom protivniku protiv kojeg nije lako igrati, pogotovo u situaciji kada su nama nedostajali neki važni igrači. Ovo je dobar rezultat za nas, a mislim da je remi je najpošteniji s obzirom na viđeno", rekao je Trapp.

"Istina, Hrvatska je imala više posjeda lopte, ali nije imala nešto više prilika za gol od nas. Pokazali smo da se znamo nositi s ponajboljim reprezentacijama Europe i da smo napravili jednu stepenicu više u obrambenoj filozofiji. Meni je najvažnije da vidim kako ne ponavljamo greške iz prethodnih susreta već napredujemo iz utakmice u utakmicu", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.