Bio je najveći Unitedov talent, a sad će igrati u trećoj ligi UAE-a

Foto: Profimedia

RAVEL MORRISON (31) u svojoj je mladosti slovio za jednog od najvećih talenata engleskog nogometa. Profesionalnu karijeru ovaj je ofenzivac započeo u Manchester Unitedu, a njegov je talent zapazio Sir Alex Ferguson. Bilo je planirano da Morrison jednoga dana bude glavni igrač Uniteda, no to se nije dogodilo zbog njegovog karaktera.

Sada je Morrison završio u klubu Precision FC, koji se natječe u trećoj ligi Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ferguson je tvrdio da je Morrison najveći talent kojeg je vidio u juniorskoj dobi, a Rio Ferdinand je prije četiri godine opisao kakav je talent bio ovaj ofenzivni veznjak:

"Uvijek sam govorio da ni kod jednog djeteta od 14 ili 15 godina nisam vidio takav talent kao kod njega. Bio je drugačiji, poseban. Čak i danas, kad je odrastao, pogledajte snimke i vidite što radi. Slao mi je neke videozapise s treninga Sheffielda na kojem je jako mučio obrambene igrače. Ludo... A sve radi tako da to izgleda lako."

Ipak, Morrisonova karijera obilježena je neuspjesima. Pokušavao je u West Hamu, Birmingham Cityju, QPR-u, Cardiff Cityju, Laziju, Atlasu, Östersundu, Sheffield Unitedu, Middlesbroughu, ADO Den Haagu, Derbyju i D.C. Unitedu, no ni u jednom klubu nije uspio postati dominantan. Od 2020. igra za Jamajku, za koju u 18 nastupa ima dva gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.