Bivši sportski direktor Rome: Jurić je bizarnog momka koji se opijao doveo u red

Foto: EPA

SRPSKI reprezentativac Nemanja Radonjić ove sezone briljira kod Ivana Jurića u Torinu. U prva četiri kola Serie A postigao je tri pogotka, što je već jedan više nego cijele prošle sezone. Hrvatski trener prošle je sezone imao razmirica s Radonjićem, kojeg je jednom prilikom izveo iz igre 14 minuta nakon što ga je uveo, izjavivši da od njega "nije uspio napraviti nogometaša".

Ipak, stvari su se, čini se, promijenile, a 27-godišnji Radonjić igra nogomet karijere. Poznati nogometni djelatnik Walter Sabatini, koji je Radonjića kao 18-godišnjaka doveo u Romu, smatra da za to zasluge idu baš Juriću. Pohvalio je hrvatskog stručnjaka u razgovoru za Cronache di Spogliatoio.

Sabatini: Juriću sam čestitao porukom

"Doveo sam ga kao dijete jer sam znao da ima kvalitetu za Romu. Platili smo ga tri milijuna eura, a prodan je Marseilleu za 12 milijuna bez odigrane minute u Rominom dresu. Jako žalim zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio jako problematičan život. Puno je pio i najčešće nije spavao u trening-kampu Rome, a tamo je živio", rekao je Sabatini pa dodao:

"Poslao sam Juriću poruku da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio s Radonjićem. Da biste Radonjića integrirali u ekipu i napravili odnos s njim, treba vam čvrst trener. On je bizaran i jako specifičan momak. Jurić je napravio ogroman posao s aspekta psihologije i discipline."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.